Naše domáce klobásky (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Aj tento rok ako každý sme robili klobásky. Robíme ich už veľa rokov podľa tohto
receptu, je osvedčený a vieme,
že nemusíme koštovať surové mäso, pridávať ešte niečo. Pridáme presne podľa receptu
a sú výborné.
/Teda aspoň pre nás/
Postup
- Mäso pokrájame.
- Pomelieme ho.
- Keď máme všetko pomleté, odvážime si ho a podľa váhy dávame prípravu. Tento rok sme mali čistú váhu pomletého mäsa 35 kg, tak som dávala prípravu na toto množstvo.
- Keď je príprava na mäse, začneme dobre miešať aby sa spojili suroviny s mäsom.
- Premiešané.
- Teraz si ide do druhého dňa do chladu mäso oddýchnuť, aby sa nám všetky chute dobre prepojili.
Na druhý deň znovu premiešame.
- No a začíname dávať do premytých čriev.
- Trochu ihlou poprepichujeme, aby sme vytlačili vzduch.
- Tak a už je všetko mäso v črevách a klobásky sú hotové.
Necháme ich ešte asi hodinku postáť v chlade alebo pokiaľ si nezakúrime v údiarni.
- Upravené do údiarne.
- Údili sme ich dva a pol dňa. Nechceme mať čierne klobásky, chceme mať lahodné klobásky, tak to stačí.
Zaúdené.
- No a teraz už hotové zaúdené - prvá koštovka.
- Nakrájané - prestreté, vínko uvarené ide sa na to.
- Sú výborné môžu byť VIANOCE.