Naše domáce klobásky (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Aj tento rok ako každý sme robili klobásky. Robíme ich už veľa rokov podľa tohto receptu, je osvedčený a vieme, že nemusíme koštovať surové mäso, pridávať ešte niečo. Pridáme presne podľa receptu a sú výborné. /Teda aspoň pre nás/

Suroviny

Postup

  1. Mäso pokrájame.
  2. Pomelieme ho.
  3. Keď máme všetko pomleté, odvážime si ho a podľa váhy dávame prípravu. Tento rok sme mali čistú váhu pomletého mäsa 35 kg, tak som dávala prípravu na toto množstvo.
  4. Keď je príprava na mäse, začneme dobre miešať aby sa spojili suroviny s mäsom.
  5. Premiešané.
  6. Teraz si ide do druhého dňa do chladu mäso oddýchnuť, aby sa nám všetky chute dobre prepojili. Na druhý deň znovu premiešame.
  7. No a začíname dávať do premytých čriev.
  8. Trochu ihlou poprepichujeme, aby sme vytlačili vzduch.
  9. Tak a už je všetko mäso v črevách a klobásky sú hotové. Necháme ich ešte asi hodinku postáť v chlade alebo pokiaľ si nezakúrime v údiarni.
  10. Upravené do údiarne.
  11. Údili sme ich dva a pol dňa. Nechceme mať čierne klobásky, chceme mať lahodné klobásky, tak to stačí. Zaúdené.
  12. No a teraz už hotové zaúdené - prvá koštovka.
  13. Nakrájané - prestreté, vínko uvarené ide sa na to.
  14. Sú výborné môžu byť VIANOCE.