Máme radi čevabčiči, je to naša obľúbená večera, ktorej recept Vám ponúkam. Pôvodný recept je z mletého baranieho mäsa, ja používam mleté bravčové pliecko.
porcie
príprava
na 100 °C
Suroviny
| 600 g |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
| 5-6 PL |
|
| 2 ks stredne veľká |
|
| 50 - 100 ml |
|
| 600 g |
|
| 4 ks |
|
| 2 ks |
|
| podľa chuti |
|
| 3 strúčiky |
|
Postup
-
1
Do misy som dala mleté mäso, soľ, mleté čierne korenie, sladkú mletú červenú papriku a prelisovaný cesnak. Pôvodný recept je na baranie mäso, ja používam bravčové pliecko.
-
2
Po pridaní studenej vody som rukami dôkladne spracovala na vláčne mäsové "cesto", ktoré som odložila na 4 hodiny do chladničky, aby sa chute pekne prepojili. Niekedy si toto cesto pripravím už v predchádzajúci večer.
-
3
Z "mäsového cesta" som vytvarovala vlhkými rukami podlhovasté šúľky, ktoré som opiekla na rozpálenom oleji na panvici.
-
4
Umyla som si zeleninové papriky a paradajky a...
-
5
... a pokrájala som ich na kolieska aj s očistenou cibuľou.
-
6
Na tanier som položila kolieska zemiakov, ktoré som uvarila v osolenej vode a preliala výpekom z čevabčiči, k nim som položila horúce čevabčiči, ktoré som obložila kolieskami zeleninovej papriky, paradajok, cibule a podávla som s horčicou.









Diskusia k receptu