Naše čevabčiči (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Máme radi čevabčiči, je to naša obľúbená večera, ktorej recept Vám ponúkam. Pôvodný recept je z mletého baranieho mäsa, ja používam mleté bravčové pliecko.
4 porcie |
20 minút príprava |
20 minút na 100 °C |
Postup
- Do misy som dala mleté mäso, soľ, mleté čierne korenie, sladkú mletú červenú papriku a prelisovaný cesnak. Pôvodný recept je na baranie mäso, ja používam bravčové pliecko.
- Po pridaní studenej vody som rukami dôkladne spracovala na vláčne mäsové "cesto", ktoré som odložila na 4 hodiny do chladničky, aby sa chute pekne prepojili. Niekedy si toto cesto pripravím už v predchádzajúci večer.
- Z "mäsového cesta" som vytvarovala vlhkými rukami podlhovasté šúľky, ktoré som opiekla na rozpálenom oleji na panvici.
- Umyla som si zeleninové papriky a paradajky a...
- ... a pokrájala som ich na kolieska aj s očistenou cibuľou.
- Na tanier som položila kolieska zemiakov, ktoré som uvarila v osolenej vode a preliala výpekom z čevabčiči, k nim som položila horúce čevabčiči, ktoré som obložila kolieskami zeleninovej papriky, paradajok, cibule a podávla som s horčicou.