Narodeninová špecialita - torta fotorecept

13juli - fotka13juli, 3. augusta 2010
Narodeninová špecialita - torta (fotorecept)
Foto: 13juli

Rýchla a dobrá torta na jedno zjedenie.

60 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1 ks
3 dcl
4 ks
3 PL
1 ks
2 PL
150 g
1 PL
4 ks
200 g




Postup

  1. 1

    Korpus polejeme šťavou z hruškového kompótu. Hrušky pokrájame na plátky a poukladáme na korpus.

    Narodeninová špecialita - torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plnka: Z mlieka,žĺtkov, hladkej múky a vanilky uvaríme krém. Do vychladnutého krému pridáme maslo, práškový cukor a rum a vyšlaháme dohladka.

    Narodeninová špecialita - torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyšľahaný krém natrieme na hrušky.

    Narodeninová špecialita - torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pena: Bielky a kryštálový cukor šlaháme nad parou dohusta.

    Narodeninová špecialita - torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vychladnutú penu natrieme na krém.

    Narodeninová špecialita - torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hotovú tortu posypeme čokoládovými stružlinkami.

    Narodeninová špecialita - torta (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

evanaaa
Nepoznám ale sa mi to pozdáva, mám rada koláče so snehom.A ten krém a hrušky, zdá sa dobrá kombinácia.
babidka
prave ta kombinacia - krem a hrusky ma uputala :-) Je naozaj velmi malo kolacikov a tort s hruskami . Ja sama velmi hrusky nemozem lebo mam traviace problemy , ale v takej torte by mi to urcite neublizilo:-) Moj manzel ma rad hrusky /nam prave dozrievaju / a tak ho prekvapim a upeciem mu to:-)
mallvinka
Ja to robievam bez tých hrušiek, s tmavým korpusom a aj tak je to výborné.
evia
super a môžu tam ísť aj čerstvé t.j. nezavárané hrušky?
mamina2
vyzera to velmi lakavo ale bojim sa vzdy toho zltkoveho kremu...
valeri
ukladám, mám rada takéto ovocné a jednoduché pochúťky a pre @ mamina2: podľa mňa sa netreba tohto krému báť, veď žĺtky sa uvaria.
Robievam ho aj v kombinácii s kakaom alebo s čokoládou a nikdy sme nemali tráviace problémy.
13juli
mamina2- prečo sa bojiš žltkoveho kremu ved su tam žítky prevarene, nam od takeho kremu nie je zle nemame žiadne ťažkosti.
13juli
evia - čerstve som nedavala , ale zavarane su chutnejšie a maš tam aj šťavu na poliatie korpusu.
mamina2
vies ze som si to vobec nevsimla, mala som totiz receot na tvarohovu tortu kde sli surove a preto som to ani necitala ...dakujem za upozornenie, aspon to mozem hned spravit... dakujem :D
sonka1307
hmmm už sa na ňu teším :) ...inak, páči sa mi Tvoje meno :D 13juli




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia