Nápoj na zvýšené triglyceridy /citrón+ zeler/

eldina - fotkaeldina, 10. mája 2012

pred užívaním sa poraďte so svojím lekárom

Suroviny

400 g
1 kg
2 l




Postup

  1. 1

    citróny vyumývať, namočiť na 12 h do slanej vody,potom ešte raz dobre vyumývať/pri chemicky neošetrených citrónoch tento krok netreba/.............

  2. 2

    z citrónov vyžmýkať šťavu a odložiť,vodu dať variť,pridať nakrájané zvyšky citrónov a postrúhaný zeler.variť asi 2O minút........nechať vychladnúť,najlepšie celú noc.....pridať šťavu z citróna a scediť cez gázu.....Naliať do fliaš....dať do chladničky..

  3. 3

    pije sa 3 x denne 1 dcl/pred jedlom/,môže sa aj riediť s vodou/1 dcl nápoja + 1 dcl vody/

Diskusia k receptu

evanaaa
Ešte som ani neprečítala, už som si vložila do mojej kolónky Dobré rady na všetko, a od teba, @eldina ich mám niekoľko.
eldina
@wvanaaa dakujem,tento je super,aj zdravý ho môže piť .:)aj ja si urobím...ozaj a vieš,že som pre teba/lebo si spomínala doma diabetes/ urobila to o bylinkách pri diabete?..
tatranocka
Tak som sa pýtala svojich priateľov (lekárov),čo by odpovedali pacientom,ak by prišli k nim po radu ohľadom týchto bylinkovo-citrónových lektvarov.Všetci zhodne odpovedali,že určite by neprevzali zodpovednosť za užívanie týchto nápojov a "pochúťok".Tak to skúste varecháčky u svojich lekárov,ak si myslíte,že sa vyznajú v bylinkách.
eldina
@tatranocka , je fajn,že sa pýtaš,to by mal robiť každý pacient,aj ked-v inej diskusii píše"joel"že mu citron + cesnakpomohol na zvýšený na cholesterol..neviem prečo si myslíš,že citron+ zeler niekomu uškodia,ked už nepomôžu...tie recepty preveril čas...čiže niečo "dokázali",to,že ich ty nebudeš potrebovať,je len dobrá správa...ale nechaj na iných,čo si o tom zistia..určite sem nedávam hlúposti,prešla som si x stránok..ale aj tak vdaka,že si sa "u mňa" zastavila..
medulienka122
Eldina má pravdu, že sa treba poradiť s lekárom, pretože zeler je silný alergén,ja som naň alerická aj v minim. množstve v akejkoľvek úprave
eldina
@medulienka122 nebudem si robiť nejaké zásluhy-píšem to do každého receptu a ak má niekto alergiu na niektorú potravu,tak by to nemal vôbec,nemusí sa ani len radiť s lekárom...a ty čo buntošíš? či iný kontinent?..:)
evanaaa
Ak niekto vie, že má na niečo alergiu, tak to určite nebude užívať, tiež neviem, čo je zlé okrem tej alergie na tých bylinkách, citróne a iných kombináciách. Keď vidím, že by to nebolo vhodné, tak si to nespravím, myslím, že sme tu väčšinou dospelí, čiže, každý má svoj rozum a zariadi sa ako mu vyhovuje. Len mám strach, že tým " mudrovaním " odradíte ďalšiu Varecháčku, ako sa to tu už neraz stalo. Potom by boli nanič aj rady Márie Trebenovej, či ako sa volá, prepáčte.
eldina
@evanaaa :)))) ja si skôr myslím,že ozývajú sa najmä tí,čo pili maximálne-čo sa týka byliniek: kamilkový čaj..:) ale práve tento recept pije od dnes môj veľmi dobrý priateľ,má vysoké hodnoty triglyceridov,tak uvidím,či zaberie a teda pevne dúfam,že áno,lebo najmä jemu som to na nete zháňala..:)a dakujem za podporu,nie je mojím cieľom niekoho nahovárať,len mu rozšíriť obzory,ale celkovo-Slováci málo dôverujú bylinkám,len do lekárni na lieky chodia,aj za banality../česť výnimkám/ a poviem ti,že ked hľadám nejaký "recept",tak aj 3 hodiny mi trvá,kým niečo prejdem ,x stránok,a vyrebiem to,čo má najlepšie ohlasy,a čítam aj diskusie pod tými receptami..a býva ich hojne-poznajú to,pochvaľujú si,zaberá to odporúčajú ..Balkán je bylinkám otvorený,majú skúsenosti...a na našej vareche-opak...veľmi vnímam tieto rozdiely v reakciách-na ich forach a tu..tu málo kto napíše,že "pozná"-už z toho vidieť rozdiel,ako poznáme dary prírody a jej liečivá..
eldina
@bogarik skús,chuťovo fajn, ja práve pijem to,čo som dala skôr v inom "recepte"-citron+cesnak,"bála" som sa zápachu,ale chutí ako malinovka a nepáchne z úst...:)
anina43
v našej rodine sme všetci mali kladný vzťah k rôznym prírodným elixírom a bylinkám a mám utešenú zbierku receptov na ich výrobu alebo čaje. tiež sme si ich doma vyrábali a užívali. Kníh mám tiež utešenú zbierku. Mali sme aj známeho vš. lekára, ktorý často rád navštevoval našu rodinu, lebo sa u nás dobre cítil. keď som sa ho pýtala aký má názor na účinky liečiv z babičkinej lekárne, knihy M.Trebenovej, psychotronické poradne a pod. metody liečby, povedal, že sa správne mala volať Mária Trepanová, lebo v receptoch veľa trepe.Ludia sa utiekajú k ľudovým liečiteľom a nakoniec aj tak musia isť k lekárovi . Nedávno som bola v nemocnici a dozvedela som sa, že napr. cvikľový elixir by nemali užívať ľudia chorí na ľadviny, užívajúci warfarín a kto vie ešte kto by ho nemal jesť. Tak isto je to aj s cesnakom, nie každému pomôže, aj chrenový elixír je nie každému na úžitok. možno si to treba preveriť u dietnej sestričky, ktorá vie čo sa na akú diagnozu hodí alebo vylučuje a možno poradí aj vyhladávač na nete.tým nechcem nikoho odradiť od užívania liečív z lona prírody, ja ich stále pokladám za zdravšie ako tie z chemických laboratorií. No opatrnosti nikdy nebýva dosť
eldina
@anina43 máš veľmi múdry a správny názor.....každý by sa mal maximálne poinformovať aj o svojej diagnóze a aj o tom,čo by mu zabralo na vyliečenie...základ je chcieť vedieť"viac"...x ľudí len prijme od lekára info-akú má diagnozu a hltá lieky...ani si len nenájdu chvíľu na čítanie dostupnej literatúry..zodpovedný pacient navštevuje svojho lekára,riadi sa jeho radami a v prípade,že by chcel zmeniť svoju liečbu-sa s ním samozrejme poradí...
eldina
@tatranocka žiadny liek nie je univerzálny...a ja nepotrebujem,aby ma tu obviňovali/ako už bolo v mojich receptoch/-že ordinujem a niečo nanucujem...:)to,že ja mu verím/lieku/-nemôže iných ovplyvniť/nemalo by/..každý nech sa rozhodne sám-joel sa rozhodol.. a potom napísal,že sa po 2 dňoch cíti lepšie a aj zrak má dokonca lepší..:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia