Nákyp z tofu a čučoriedok
Autor receptu: natali711
Tento recept som našla v jednej veľmi zdravej vitamínovej kuchárke, trošku som ho
upravila a už som ho stihla realizovať 2x, raz čučoriedkami a raz s hrozienkami a brusnicami.
Výsledkom som bola príjemne prekvapená.
4 porcie |
30 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Rozpis je pôvodný. Moje zmeny, v texte.
Citrón umyjeme, osušíme, z polovice ostrúhame kôru a vytlačíme šťavu. Na panvici, na 1 čl masla opražíme sezam. Čučoriedky umyjeme a osušíme. (Prvýkrát som mala kompót, ten som nechala odkvapkať, druhýkrát som namočila sušené hrozienka a brusnice) Tofu rozmixujeme so smotanou. ( Ja som dala 2 ks tofu po 180g- teda viac ako v recepte a smotanu som použila šľahačkovú)
- Zvyšné maslo vymiešame s cukrom ( ja som mala iba klasický biely a dala som ho raz toľko-máme radi sladšie :-) ). Žĺtky oddelíme od bielkov, žĺtky po jednom pridávame k maslovej hmote. Pridáme rozmixované tofu, potom citrónovú šťavu a kôru (ja som nestrúhala čerstvú, použila som zo sáčku kúpenú)
- K bielkom pridám štipku soli a ušľaháme tuhý sneh. Spolu so sezamom, čučoriedkami a strúhankou pridáme do cesta a dôkladne premiešame.
- Vylejeme do vymastenej a vysypanej formy, uhladíme. Formu vložíme na spodnú lištu do Nepredhriatej rúry a pečieme pri 180° C asi hodinu.
Prvýkrát sa mi to nezdalo a rúru som predhriala (bola som nedočkavá), a potom som musela dopekať. Druhýkrát, som to urobila ako vyššie a čuduj sa svete ono to fungovalo!
- Takto vyšiel nákyp z rúry, najväčšia bitka bola na chrumkavých okrajoch :-)
Tak, už len poliať dobrým kompótom, prípadne čerstvým ovocím a prajem priaznivcom zdravých jedál dobrú chuť!