Nákyp z tofu a čučoriedok

Autor receptu: natali711

Tento recept som našla v jednej veľmi zdravej vitamínovej kuchárke, trošku som ho upravila a už som ho stihla realizovať 2x, raz čučoriedkami a raz s hrozienkami a brusnicami. Výsledkom som bola príjemne prekvapená.

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rozpis je pôvodný. Moje zmeny, v texte. Citrón umyjeme, osušíme, z polovice ostrúhame kôru a vytlačíme šťavu. Na panvici, na 1 čl masla opražíme sezam. Čučoriedky umyjeme a osušíme. (Prvýkrát som mala kompót, ten som nechala odkvapkať, druhýkrát som namočila sušené hrozienka a brusnice) Tofu rozmixujeme so smotanou. ( Ja som dala 2 ks tofu po 180g- teda viac ako v recepte a smotanu som použila šľahačkovú)
  2. Zvyšné maslo vymiešame s cukrom ( ja som mala iba klasický biely a dala som ho raz toľko-máme radi sladšie :-) ). Žĺtky oddelíme od bielkov, žĺtky po jednom pridávame k maslovej hmote. Pridáme rozmixované tofu, potom citrónovú šťavu a kôru (ja som nestrúhala čerstvú, použila som zo sáčku kúpenú)
  3. K bielkom pridám štipku soli a ušľaháme tuhý sneh. Spolu so sezamom, čučoriedkami a strúhankou pridáme do cesta a dôkladne premiešame.
  4. Vylejeme do vymastenej a vysypanej formy, uhladíme. Formu vložíme na spodnú lištu do Nepredhriatej rúry a pečieme pri 180° C asi hodinu. Prvýkrát sa mi to nezdalo a rúru som predhriala (bola som nedočkavá), a potom som musela dopekať. Druhýkrát, som to urobila ako vyššie a čuduj sa svete ono to fungovalo!
  5. Takto vyšiel nákyp z rúry, najväčšia bitka bola na chrumkavých okrajoch :-) Tak, už len poliať dobrým kompótom, prípadne čerstvým ovocím a prajem priaznivcom zdravých jedál dobrú chuť!