Nákyp z červenej šošovice

Autor receptu: atka7

Jednoduché, zdravé a ľahko stráviteľné papanie... :)

25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na olivovom (sézamovom) oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľku a cesnak a pridáme na menšie kúsky pokrájanú alebo postrúhanú zeleninu (mrkva, petržlen, zeler, brokolica, karfiol,... jednoducho čo máme radi a/alebo "co dum dal"), posolíme, pridáme sušenú zeleninu bez soli a krátko orestujeme. Poprípade môžeme dochutiť aj rôznymi bylinkami, či už sušenými alebo čerstvými. Pridáme prepláchnutú červenú šošovicu, zalejeme vodou (radšej najskôr menším množstvom a podľa potreby neskôr pridáme) a cca 10 min dusíme.
  2. Zapekaciu misu potrieme olivovým olejom, dáme doň šošovicovú zmes a zapečieme odokryté v rozohriatej rúre.
  3. Podávame so zeleninovou oblohou. Dobrú chuť! :)