Foto: gordonko
...iba som videl ,no nemal som možnosť ochutnať a tak som si urobil svoje
príprava
Postup
-
1
...potrebné suroviny - syr s bielou plesňou , cibula , chili krém , olej na zaliatie , pažitka na ozdobenie ...... pri dokončování som objavil na stole očistený cesnak , tak som ho tam nakrájal tiež
-
2
..syr si rozkrojíme na dve polovičky
-
3
natrieme ho chili omáčkou
-
4
do vhodnej nádobky - trochu širšia ako je syr - cvrkneme trochu oleja
-
5
posypeme pokrájanou cibulou
-
6
syr priklopíme druhou polovičkou
-
7
a vložime do nadobky
-
8
takýmto spôsobom si pripravíme aj ostatné syry
-
9
syr v nádobke potrieme olejom , posypeme cibilou a pridáme další syr ....tak isto aj s tretím syrom
-
10
ked máme skoro plné zasypeme zbitkom cibule , po bokoch som navtláčal nahrubo pokrájané kúsky cesnaku ozdobíme pažitkou a zalejeme to olejom
-
11
nádobu uzatvorýme a necháme 3 dni ,, postáť ,,
-
12
po troch dňoch čakania som otvoril a ochutnal
-
13
syr zmenil svoju pôvodnú chuť , je jemný ale málo pikantný .... pre tých čo majú radi ,,čípeš,, .... pred konzumáciou som si ho jemne posypal ,, čili štiplavé mleté ,, ...je to ,,maškrta,,
-
14
..bašťím s domácím chlebíkom ..... DOBRÚ CHŤ
Diskusia k receptu