Nakladaný syr

Nakladaný syr feta s olivami a feferónkami

Autor receptu: redakcia

Výborná syrová chuťovka s výraznými doplnkami v podobe olív a feferóniek.

4
porcie
15 (+ odležanie) minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Dva čisté uzatvárateľné poháre s objemom 300 ml naplníme odkvapkanými zelenými a čiernymi olivami a na kocky nakrájaným syrom feta. Lístky rozmarínu natrháme a posypeme nimi syr. Väčšie feferónky prekrojíme na polovice alebo na štvrtiny, strúčiky cesnaku ošúpeme a pridáme do pohárov. Posypeme sezamovými semienkami a až po vrch zalejeme olivovým olejom. Poháre uzatvoríme.
  2. Nakladaný syr odložíme do chladničky a necháme aspoň dva dni odležať. Najlepšie chutí po dvoch týždňoch. Podávame s domácim pečivom alebo s chlebom.