Nakladaný syr
Nakladaný syr feta s olivami a feferónkami
Autor receptu: redakcia
Výborná syrová chuťovka s výraznými doplnkami v podobe olív a feferóniek.
4 porcie |
15 (+ odležanie) minút príprava |
Postup
- Dva čisté uzatvárateľné poháre s objemom 300 ml naplníme odkvapkanými zelenými a čiernymi olivami a na kocky nakrájaným syrom feta. Lístky rozmarínu natrháme a posypeme nimi syr. Väčšie feferónky prekrojíme na polovice alebo na štvrtiny, strúčiky cesnaku ošúpeme a pridáme do pohárov. Posypeme sezamovými semienkami a až po vrch zalejeme olivovým olejom. Poháre uzatvoríme.
- Nakladaný syr odložíme do chladničky a necháme aspoň dva dni odležať. Najlepšie chutí po dvoch týždňoch. Podávame
s domácim pečivom alebo s chlebom.