Nakladanie zeleniny do súdka
Autor receptu: oravec
Už niekoľko rokov pripravujem zeleninu na sladkokyslo do kameninového súdka. Zalenina je chuťovo výborná a možno ju do súdka pridávať postupne ako ju zbierame zo záhrady. Prísady - BORKEN dostať v drogérii, HASSU v potravinách, minule som ju kúpil v Hypernove.
30 minút príprava |
10 minút na 90 °C |
Postup
- Vodu s octom zmiešame, zohrejeme pod bod varu, pridáme ostatné prísady a necháme vychladnúť.
- Zeleninu: karfiol, šalotku, papriku, jabĺčkovú papriku, uhorky, cuketu, baranie rohy, mladú kukuričku, šampiňóny a pod.umyjeme.
- Karfiol rozoberieme na ružčky a spolu so šalotkou oblanžírujeme. Šampiňóny nakrájame na štvrťky. Papriku nakrájame na pásy alebo ju naplníme strúhanou kapustou, cuketu nakrájame na 1 cm hrubé kolieska, väčšie uhorky nakrájame na rezy.
- Takto pripravenú zeleninu dáme do súdka, zalejeme nálevom, prikryjeme vekom a do žliabku nalejeme vodu. Zelenina musí byť ponorená.