Nakladaná špargľa

Nakladaná špargľa

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistenú a na vhodnú dĺžku pokrájanú špargľu vložíme do hrnca s vriacou vodou, mliekom, so soľou, s cukrom, citrónom a povaríme približne 5 minút. Potom špargľu vyberieme, ochladíme v studenej vode a necháme odkvapkať.
  2. Z vody, bieleho balzamikového octu, pomaranča, citróna, cukru a bobkového listu uvaríme nálev.
  3. Špargľu vložíme do zaváraninových pohárov, zalejeme nálevom, pridáme trošku alkoholu, zapálime, rýchlo zatvoríme a necháme vychladnúť. Ak chceme, aby špargľa dlhšie vydržala, môžeme ju dodatočne sterilizovať ako klasické zaváraniny.