Nakladaná špargľa
Nakladaná špargľa
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Očistenú a na vhodnú dĺžku pokrájanú špargľu vložíme do hrnca s vriacou vodou, mliekom, so soľou, s cukrom, citrónom a povaríme približne 5 minút. Potom špargľu vyberieme, ochladíme v studenej vode a necháme odkvapkať.
- Z vody, bieleho balzamikového octu, pomaranča, citróna, cukru a bobkového listu uvaríme nálev.
- Špargľu vložíme do zaváraninových pohárov, zalejeme nálevom, pridáme trošku alkoholu, zapálime, rýchlo zatvoríme a necháme vychladnúť. Ak chceme, aby špargľa dlhšie vydržala, môžeme ju dodatočne sterilizovať ako klasické zaváraniny.
|