Domáci chlieb

Najrýchlejší domáci chlebík

Autor receptu: sibnutadora4444

Domácemu chlebíku sa nič nevyrovná, len keby jeho príprava nebola taká zložitá a zdĺhavá. Ako sa však hovorí, na každý problém je jednoduché riešenie.* Vyskúšajte najjednoduchší recept na prípravu vynikajúceho domáceho chleba bez čakania a miesenia.

1 ks
porcia
40 minút
príprava
30-40 minút
na 230/220 °C

Suroviny

Postup

  1. V malom množstve vody rozpustíme cukor a rozdrobíme droždie.
  2. Keď vzíde kvások, pridáme zvyšnú vodu a po troche pridávame múku, ktorú pomocou lyžice alebo varechy vmiešame do tejto hmoty, tak, aby sa všetky suroviny prepojili.
  3. Potom cesto prikryjeme utierkou a necháme 15 minút odpočívať (za ten čas sa vyhreje rúra).
  4. Potom z cesta rukami vyformujeme bochník, ktorý preložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie.
  5. Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 230 stupňov 30 minút alebo pri teplote 220 stupňov 40 minút.
  6. Tip na záver: Keď vytiahneme chlebík z rúry potrieme vrch vodou, aby bol chlebík krásne lesklý.
  7. Máme hotovo asi tak za hodinku aj s upratovaním. Dúfam, že tento recept prinesie veľa chlebíkov❤️😊