Domáci chlieb
Najrýchlejší domáci chlebík
Autor receptu: sibnutadora4444
Domácemu chlebíku sa nič
nevyrovná, len keby jeho príprava
nebola taká zložitá a zdĺhavá. Ako
sa však hovorí, na každý problém je
jednoduché riešenie.* Vyskúšajte
najjednoduchší recept na prípravu
vynikajúceho domáceho chleba
bez čakania a miesenia.
1 ks porcia |
40 minút príprava |
30-40 minút na 230/220 °C |
Postup
- V malom množstve vody rozpustíme cukor a rozdrobíme droždie.
- Keď vzíde kvások, pridáme zvyšnú vodu a po troche pridávame múku, ktorú pomocou lyžice alebo varechy vmiešame do tejto hmoty, tak, aby sa všetky suroviny prepojili.
- Potom cesto prikryjeme utierkou a necháme 15 minút odpočívať (za ten čas sa vyhreje rúra).
- Potom z cesta rukami vyformujeme bochník, ktorý preložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie.
- Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 230 stupňov 30 minút alebo pri teplote 220 stupňov 40 minút.
- Tip na záver: Keď vytiahneme chlebík z rúry potrieme vrch vodou, aby bol chlebík krásne lesklý.
- Máme hotovo asi tak za hodinku aj s upratovaním. Dúfam, že tento recept prinesie veľa chlebíkov❤️?