Foto: sheenastaley
Tento recept mám od babkinej sestry, ktorá túto tortu robila na narodeninovú oslavu mojej prababičke. :) Je to jednoznačne jedna z najlepších tort aké Zobraziť celý popisTento recept mám od babkinej sestry, ktorá túto tortu robila na narodeninovú oslavu mojej prababičke. :) Je to jednoznačne jedna z najlepších tort aké som kedy mala a zároveň je absolútne jednoduchá. :) Je úžasne "šťavnatá a nadýchaná a čo je najlepšie - nie je v nej ani trošku múky či cukru :)
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Korpus: 2ks gaštanového pyré rozdrvíme a poriadne zmiešame s vajíčkom. Dáme do formy na pečenie a pečieme cca 50 minút - treba to sledovať a testovať kým to nebude hotové :)
- 2
Plnka: Vyšlahame šlahačku v prášku(možu byť aj dva balíčky) podľa návodu, rozdrvíme zvyšné gaštanové pyré a opatrne ale precízne zmiešame dohromady.
- 3
Upečený a vychladnutý korpus prerežeme na polovicu a spodnú časť pokvapkáme rumom (podla chuti osadenstva, mne sa raz šmykla ruka a dala som ho tam viac a aj keď ho bolo hodne cítiť, nikomu to nevadilo:D, ale inak je lepšie to nepreháňať aby jeho chuť neprerazila ostatné chute:D) Následne urobíme tenkú vrstvu kyslého lekváru(ja mám najradšej brusnicový) a potom potrieme plnkou. Priklopíme vrchnú časť a celú tortu opäť potrieme plnkou. Na bežné príležitosti nemusíme zdobiť a inak sa dá zdobiť čokoládou v roznych skupenstvách a podobne :)
- 4
Nakoniec je dobré ju aspoň hodinu nechať odležať v chladničke, aby sa všetko zoznámilo a ztuhlo :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/gastanova-torta-bez-muky-a-cukr...
ale tie bežne predávané obsahujú iba niečo cez 70% gaštanov zvyšok je fazuľa, cukor a ktovie čo ešte
@Sheenastaley prípadne ak by si mala trpezlivosť a chcely by si to posunúť ďalej priprav si korpus priamo z gaštanov