Gaštanová torta (bez múky a cukru) - (fotorecept)

Gaštanová torta (bez múky a cukru) - (fotorecept)
Foto: letisia
letisiaLetisia, recept pridal: 3. júla 2011 22:12Ďalšie jeho recepty

Pred pár dňami mi dala kamoška tento recept, zdalo sa mi neuveriteľné, že z toho môže byť normálny korpus na tortu. Vyskúšala som a uverila som. Je úžasne lahodná.

Postup prípravy receptu

1

Vyšľaháme 8 žĺtkov a 2 kockami gaštanového pyré šľahačom.
Gaštanová torta (bez múky a cukru) - (fotorecept) - obrázok 1

2

Šľaháme kým nevznikne penová zmes. Pri šľahaní bude hmota postupne blednúť.
Gaštanová torta (bez múky a cukru) - (fotorecept) - obrázok 2

3

V druhej mise vyšľaháme bielka s troškou soli na hustý sneh.
Gaštanová torta (bez múky a cukru) - (fotorecept) - obrázok 3

4

Potom sneh vmiešame do žĺtkovej zmesi, už bez šľahača, iba opatrne vareškou premiešame.
Gaštanová torta (bez múky a cukru) - (fotorecept) - obrázok 4

5

Cesto vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy a dáme upiecť do vyhriatej rúry, pečieme 45 min. pri 170 stupňoch.
Gaštanová torta (bez múky a cukru) - (fotorecept) - obrázok 5

6

Plnku si pripravíme tak, že vyšľaháme práškové šľahačkové smotany s mliekom na ustú šľahačku, potom ju zmiešame s jedným gaštanovým pyré. Tortový korpus po vychladnutí rozpolíme, pokvapkáme rumom, alebo amarettom, potrieme obe časti lekvárom. Plnku rozotrieme na spodný plát, necháme si trochu na povrch a boky torty, spojíme potrieme zvonku a ozdobíme podľa momentálneho nápadu.

7

Keďže som popri vyrábaní torty varila ďalšie dve jedlá a dve prílohy, tak som upečenú, naplnenú a ozdobenú tortu zabudla odfotiť a potom som už nestihla odfotiť celú, preto v úvode je fotka načatej tory, resp. jej zvyšku.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • alexdidi, 4. júla 2011 o 09:30
    Nedávno túto tortu robila K. Magálová vo svojej TV relácii, ale ešte som ju nestihla vyskúšať....musím to napraviť....


  • letisia, 4. júla 2011 o 09:33
    @alexdidi tú reláciu som nevidela. Určite vyskúšaj, oplatí sa. Ja nabudúce vyskúšam do plnky primiešať ríbezľový lekvár, aby bola sviežejšia.


  • lucylee, 4. júla 2011 o 09:54
    ukladam a niekedy upeciem


  • gabi58, 4. júla 2011 o 09:55
    Nemalo by byť v recepte 1 gaštanové pyre aj v plnke?


  • danculka, 4. júla 2011 o 11:53
    Nie,už by to bolo pregaštanovené,takto je to super,stojí za vyskúšanie....


  • letisia, 4. júla 2011 o 12:24
    @gabi58 máš pravdu, ďakujem za upozornenie. V postupe som uviedla, že do plnky ide aj gaštanové pyré. Už som to opravila.


  • ailuj82, 4. júla 2011 o 13:21
    ULOžENé :-)


  • elisticka, 4. júla 2011 o 15:21
    wau super to mozu aj celiatici ...ukladam mnamky :-)


  • wevewe, 4. júla 2011 o 17:10
    fiha, tak toto musim vyskusat


  • ola111, 4. júla 2011 o 17:36
    Fíha,určite aj ja-krásna tortička.


  • hubarka35, 4. júla 2011 o 18:02
    výborná tortička už na pohlad-a gaštany moja pochutka mnam....aj šlahačka....


  • jatanika, 4. júla 2011 o 18:16
    zaujímavá ... kk


  • letisia, 4. júla 2011 o 18:16
    Prosím tie varecháčky, ktoré ju vyskúšajú, aby sem napísali ako im chutila, prípadne čo by vylepšili.


  • 3sandra3, 4. júla 2011 o 18:30
    torta je skvelá z toho gaštanového pyré...ale čo sa týka práškovej šľahačky,,, nie je slabá? ...nerozteká sa v tej torte?


  • 3sandra3, 4. júla 2011 o 18:31
    samozrejme, že recept si ukladám a vyskúšam


  • letisia, 4. júla 2011 o 18:36
    @sandra nerozteká sa, ale samozrejme, že nie je tuhá ako maslová plnka. Kto chce môže si pridať stužovač.


  • 3sandra3, 4. júla 2011 o 18:44
    ďakujem,,, no skúsim ju urobiť podľa teba,,, s touto šľahačkou, keďže to máš už odskúšané


  • mariaklara, 4. júla 2011 o 21:06
    Ukladám si rcp.


  • evas13, 5. júla 2011 o 05:58
    Tortička ma tiež zaujala, len ju naplním varenou šľahačkou, práškovú nemusím. Peknééé. :))


  • valeri, 5. júla 2011 o 10:34
    aj ja si ukladám recept, moja rodina zbožňuje gaštanové pyré.


  • kata50, 14. júla 2011 o 23:10
    Blahoželám :-))


  • letisia, 15. júla 2011 o 00:19
    ďakujeeeem.....teším sa :-))


  • cica2, 15. júla 2011 o 19:07
    gratulujem:D


  • dorisa, 18. júla 2011 o 19:45
    Blahoželám k výhre, luxusný koláčik:)


  • letisia, 18. júla 2011 o 22:14
    @cica2 @dorisa ďakujem :-)


  • an3da, 25. januára 2012 o 16:24
    jedna kocka gašanového piré-kolko váži v gramoch, u nás sú
    myslím dvesto gramové


  • letisia, 25. januára 2012 o 22:48
    @an3da ja som mala 250 gramové, neviem či sú u nás aj iné.


  • dvorka, 13. februára 2012 o 13:46
    Tak práve som si odrezala kúsok, ale piekla som nie tortu, ale bábovku. U nás plnky chlapi veľmi nechcú. Je naozaj nadýchaná, ľahulinká a chuťovo výborná. obila som z polovičnej dávky a úplne to stačí. Ďakujem za tip.


  • letisia, 13. februára 2012 o 23:19
    @dvorka dobrý nápad s tou bábovkou, ja nabudúce vyskúšam podľa teba.


  • frona, 5. marca 2012 o 08:54
    tak ja som dostala tento recept nedávno v pošte....Včera som ho vyskúšala. Ja som teda nerobila tortu, ale som urobila rez a dala som klasickú šľahačku so stužovačom.Vrch som posypala grankom....no vynikajúci zákusok. A rýchlo urobený. Krém bol výborný. Koláč mal veľký úspech.


  • sisawalter, 16. októbra 2012 o 12:18
    Veľmi jednoduchá, rýchla a fantastická torta, odporúčam :)


  • hahaias, 14. februára 2013 o 08:57
    otázka pre admina alebo autora receptu - tie suroviny podľa mňa nepatria k receptu alebo naopak?????? alebo sa mýlim?


  • siskam, 14. februára 2013 o 10:01
    To nie je otázka pre autora tohto receptu, to je pri viacerých receptoch takto domotané.


  • helaxa, 20. novembra 2013 o 11:46
    Výborné, robila som to dvakrát po sebe. Tretí týždeň som si vyrobila orechové pyré - podľa zloženia na gaštanovom pyré /orechy, mlieko, rum, cukor/ a potom presne podľa tohoto receptu som urobila tortu, vydarila tiež


  • chapona, 17. februára 2014 o 12:43
    @Letisia to musím vyskúšať


  • martdekor, 11. augusta 2014 o 23:24
    Skvelá a vyzerá úžasne:-) tiež robievam tortu s pyré ale inak
    Ale táto je oveľa jednoduchšia a určite chutí bajecne
    Ukladám a čoskoro vyskúšam;-) ďakujem za skvelý recept!



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist