Gaštanová torta (bez múky a cukru) - (fotorecept)

Gaštanová torta (bez múky a cukru) - (fotorecept)
Foto: letisia
letisiaLetisia, recept pridal: 3. júla 2011 22:12Ďalšie jeho recepty

Pred pár dňami mi dala kamoška tento recept, zdalo sa mi neuveriteľné, že z toho môže byť normálny korpus na tortu. Vyskúšala som a uverila som. Je úžasne lahodná.

Postup prípravy receptu

1

Vyšľaháme 8 žĺtkov a 2 kockami gaštanového pyré šľahačom.
Gaštanová torta (bez múky a cukru) - (fotorecept) - obrázok 1

2

Šľaháme kým nevznikne penová zmes. Pri šľahaní bude hmota postupne blednúť.
Gaštanová torta (bez múky a cukru) - (fotorecept) - obrázok 2

3

V druhej mise vyšľaháme bielka s troškou soli na hustý sneh.
Gaštanová torta (bez múky a cukru) - (fotorecept) - obrázok 3

4

Potom sneh vmiešame do žĺtkovej zmesi, už bez šľahača, iba opatrne vareškou premiešame.
Gaštanová torta (bez múky a cukru) - (fotorecept) - obrázok 4

5

Cesto vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy a dáme upiecť do vyhriatej rúry, pečieme 45 min. pri 170 stupňoch.
Gaštanová torta (bez múky a cukru) - (fotorecept) - obrázok 5

6

Plnku si pripravíme tak, že vyšľaháme práškové šľahačkové smotany s mliekom na ustú šľahačku, potom ju zmiešame s jedným gaštanovým pyré. Tortový korpus po vychladnutí rozpolíme, pokvapkáme rumom, alebo amarettom, potrieme obe časti lekvárom. Plnku rozotrieme na spodný plát, necháme si trochu na povrch a boky torty, spojíme potrieme zvonku a ozdobíme podľa momentálneho nápadu.

7

Keďže som popri vyrábaní torty varila ďalšie dve jedlá a dve prílohy, tak som upečenú, naplnenú a ozdobenú tortu zabudla odfotiť a potom som už nestihla odfotiť celú, preto v úvode je fotka načatej tory, resp. jej zvyšku.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • alexdidi, 4. júla 2011 o 09:30
    Nedávno túto tortu robila K. Magálová vo svojej TV relácii, ale ešte som ju nestihla vyskúšať....musím to napraviť....


  • letisia, 4. júla 2011 o 09:33
    @alexdidi tú reláciu som nevidela. Určite vyskúšaj, oplatí sa. Ja nabudúce vyskúšam do plnky primiešať ríbezľový lekvár, aby bola sviežejšia.


  • lucylee, 4. júla 2011 o 09:54
    ukladam a niekedy upeciem


  • gabi58, 4. júla 2011 o 09:55
    Nemalo by byť v recepte 1 gaštanové pyre aj v plnke?


  • danculka, 4. júla 2011 o 11:53
    Nie,už by to bolo pregaštanovené,takto je to super,stojí za vyskúšanie....


  • letisia, 4. júla 2011 o 12:24
    @gabi58 máš pravdu, ďakujem za upozornenie. V postupe som uviedla, že do plnky ide aj gaštanové pyré. Už som to opravila.


  • ailuj82, 4. júla 2011 o 13:21
    ULOžENé :-)


  • elisticka, 4. júla 2011 o 15:21
    wau super to mozu aj celiatici ...ukladam mnamky :-)


  • wevewe, 4. júla 2011 o 17:10
    fiha, tak toto musim vyskusat


  • ola111, 4. júla 2011 o 17:36
    Fíha,určite aj ja-krásna tortička.


  • hubarka35, 4. júla 2011 o 18:02
    výborná tortička už na pohlad-a gaštany moja pochutka mnam....aj šlahačka....


  • jatanika, 4. júla 2011 o 18:16
    zaujímavá ... kk


  • letisia, 4. júla 2011 o 18:16
    Prosím tie varecháčky, ktoré ju vyskúšajú, aby sem napísali ako im chutila, prípadne čo by vylepšili.


  • 3sandra3, 4. júla 2011 o 18:30
    torta je skvelá z toho gaštanového pyré...ale čo sa týka práškovej šľahačky,,, nie je slabá? ...nerozteká sa v tej torte?


  • 3sandra3, 4. júla 2011 o 18:31
    samozrejme, že recept si ukladám a vyskúšam


  • letisia, 4. júla 2011 o 18:36
    @sandra nerozteká sa, ale samozrejme, že nie je tuhá ako maslová plnka. Kto chce môže si pridať stužovač.


  • 3sandra3, 4. júla 2011 o 18:44
    ďakujem,,, no skúsim ju urobiť podľa teba,,, s touto šľahačkou, keďže to máš už odskúšané


  • mariaklara, 4. júla 2011 o 21:06
    Ukladám si rcp.


  • evas13, 5. júla 2011 o 05:58
    Tortička ma tiež zaujala, len ju naplním varenou šľahačkou, práškovú nemusím. Peknééé. :))


  • valeri, 5. júla 2011 o 10:34
    aj ja si ukladám recept, moja rodina zbožňuje gaštanové pyré.


  • kata50, 14. júla 2011 o 23:10
    Blahoželám :-))


  • letisia, 15. júla 2011 o 00:19
    ďakujeeeem.....teším sa :-))


  • cica2, 15. júla 2011 o 19:07
    gratulujem:D


  • dorisa, 18. júla 2011 o 19:45
    Blahoželám k výhre, luxusný koláčik:)


  • letisia, 18. júla 2011 o 22:14
    @cica2 @dorisa ďakujem :-)


  • an3da, 25. januára 2012 o 16:24
    jedna kocka gašanového piré-kolko váži v gramoch, u nás sú
    myslím dvesto gramové


  • letisia, 25. januára 2012 o 22:48
    @an3da ja som mala 250 gramové, neviem či sú u nás aj iné.


  • dvorka, 13. februára 2012 o 13:46
    Tak práve som si odrezala kúsok, ale piekla som nie tortu, ale bábovku. U nás plnky chlapi veľmi nechcú. Je naozaj nadýchaná, ľahulinká a chuťovo výborná. obila som z polovičnej dávky a úplne to stačí. Ďakujem za tip.


  • letisia, 13. februára 2012 o 23:19
    @dvorka dobrý nápad s tou bábovkou, ja nabudúce vyskúšam podľa teba.


  • frona, 5. marca 2012 o 08:54
    tak ja som dostala tento recept nedávno v pošte....Včera som ho vyskúšala. Ja som teda nerobila tortu, ale som urobila rez a dala som klasickú šľahačku so stužovačom.Vrch som posypala grankom....no vynikajúci zákusok. A rýchlo urobený. Krém bol výborný. Koláč mal veľký úspech.


  • sisawalter, 16. októbra 2012 o 12:18
    Veľmi jednoduchá, rýchla a fantastická torta, odporúčam :)


  • hahaias, 14. februára 2013 o 08:57
    otázka pre admina alebo autora receptu - tie suroviny podľa mňa nepatria k receptu alebo naopak?????? alebo sa mýlim?


  • siskam, 14. februára 2013 o 10:01
    To nie je otázka pre autora tohto receptu, to je pri viacerých receptoch takto domotané.


  • helaxa, 20. novembra 2013 o 11:46
    Výborné, robila som to dvakrát po sebe. Tretí týždeň som si vyrobila orechové pyré - podľa zloženia na gaštanovom pyré /orechy, mlieko, rum, cukor/ a potom presne podľa tohoto receptu som urobila tortu, vydarila tiež


  • chapona, 17. februára 2014 o 12:43
    @Letisia to musím vyskúšať


  • martdekor, 11. augusta 2014 o 23:24
    Skvelá a vyzerá úžasne:-) tiež robievam tortu s pyré ale inak
    Ale táto je oveľa jednoduchšia a určite chutí bajecne
    Ukladám a čoskoro vyskúšam;-) ďakujem za skvelý recept!



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist