Foto: letisia
Pred pár dňami mi dala kamoška tento recept, zdalo sa mi neuveriteľné, že z toho môže byť normálny korpus na tortu. Vyskúšala som a Zobraziť celý popisPred pár dňami mi dala kamoška tento recept, zdalo sa mi neuveriteľné, že z toho môže byť normálny korpus na tortu. Vyskúšala som a uverila som. Je úžasne lahodná.
Postup
-
1
Vyšľaháme 8 žĺtkov a 2 kockami gaštanového pyré šľahačom.
-
2
Šľaháme kým nevznikne penová zmes. Pri šľahaní bude hmota postupne blednúť.
-
3
V druhej mise vyšľaháme bielka s troškou soli na hustý sneh.
-
4
Potom sneh vmiešame do žĺtkovej zmesi, už bez šľahača, iba opatrne vareškou premiešame.
-
5
Cesto vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy a dáme upiecť do vyhriatej rúry, pečieme 45 min. pri 170 stupňoch.
-
6
Plnku si pripravíme tak, že vyšľaháme práškové šľahačkové smotany s mliekom na ustú šľahačku, potom ju zmiešame s jedným gaštanovým pyré. Tortový korpus po vychladnutí rozpolíme, pokvapkáme rumom, alebo amarettom, potrieme obe časti lekvárom. Plnku rozotrieme na spodný plát, necháme si trochu na povrch a boky torty, spojíme potrieme zvonku a ozdobíme podľa momentálneho nápadu.
- 7
Keďže som popri vyrábaní torty varila ďalšie dve jedlá a dve prílohy, tak som upečenú, naplnenú a ozdobenú tortu zabudla odfotiť a potom som už nestihla odfotiť celú, preto v úvode je fotka načatej tory, resp. jej zvyšku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 7
myslím dvesto gramové
Ale táto je oveľa jednoduchšia a určite chutí bajecne
Ukladám a čoskoro vyskúšam;-) ďakujem za skvelý recept!
Ked to technicky zvladnem - v nedelu pridam foto... ;)
Ja som dala na maly plech,tortova forma bola malo na 8 vajec( asi mam mensiu