Nadýchané celestínske rezance

pusta - fotkapusta, 19. februára 2011
Nadýchané celestínske rezance
Foto: pusta

Obľúbenou zavárkou do čírych vývarov u nás doma patria aj Celestínske rezance. Dnes som sa pokúsila o inováciu receptu a podarilo sa, preto sa s Vami rada o to podelím. Základ mám, pravda, ešte od mojej mamy.

4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
250 ml, studené
150 g
10 g
1/2 mokka lyžičky
podľa potreby na pečenie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V miske rozšľaháme celé vajcia so soľou a studeným mliekom. Pridáme múku a kypriaci prášok. Prešľaháme metličkou, aby sme dostali riedke palacinkové cesto, hladké a bez hrudiek. Cesto necháme 10 minút odstáť.

  2. 2

    Cesto premiešame a naberačkou vkladáme do rozpáleného oleja, aby sa rozlialo po celej panvici a na strednom plameni upečieme tenké palacinky z oboch strán. Necháme trocha vychladnúť a na pevno zrolujeme ako obyčajné palacinky, ktoré pokrájame ostrým nožom na krúžky o hrúbke 3-5 mm.

  3. 3

    Nakrájané rezance vkladáme do horúceho vývaru v tanieri a ihned podávame. Rezance sú krásne nadýchané a jemné. Tip: do cesta môžeme pridať rôzne na drobno posekané bylinky ako napr. petržlenovú vňať, pažítku, tymián...

Diskusia k receptu

tinca
rovievam pre zmenu a tiež s bylinkami, najviac s petržlenovou vňaťkou, sú chutné
js9mxd
Minule ich varili na Prime, musím ich odskúšať.
jerica
jednoduchý dobrý receptík,vyskúšam:-)
dorisa
Tiež som pozerala na Prime, neviem, či by mi to chutilo.
bozulka
@dorisa , určite chutilo,ja ich robievam odkedy som bola vydatá a stále nám chutia,robila som ich aj vo štvrtok do telacieho vývaru.Mladí boli na obede a syn ich má veľmi rád.Chcela som dať aj menu na varechu,ale spomenula som si až keď sme už dojedali.Nafotené mám iba suroviny na polievku.Teľacie rebrá som upiekla a boli vynikajúce.K tomu pečené zemiaky a miešaný šalát.
allis
Můžu se zeptat, v čem je ta inovace?
dusko69
dnes som ich robil prvý krát podla tohto receptu, ako vložku do kuracieho vývaru... ale pridal som tam na jemno pokrájanú petržlenovú vňať a cesnak, bolo to veľmi chutné ;-)