Foto: pusta
Obľúbenou zavárkou do čírych vývarov u nás doma patria aj Celestínske rezance. Dnes som sa pokúsila o inováciu receptu a podarilo sa, preto sa Zobraziť celý popisObľúbenou zavárkou do čírych vývarov u nás doma patria aj Celestínske rezance. Dnes som sa pokúsila o inováciu receptu a podarilo sa, preto sa s Vami rada o to podelím. Základ mám, pravda, ešte od mojej mamy.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V miske rozšľaháme celé vajcia so soľou a studeným mliekom. Pridáme múku a kypriaci prášok. Prešľaháme metličkou, aby sme dostali riedke palacinkové cesto, hladké a bez hrudiek. Cesto necháme 10 minút odstáť.
- 2
Cesto premiešame a naberačkou vkladáme do rozpáleného oleja, aby sa rozlialo po celej panvici a na strednom plameni upečieme tenké palacinky z oboch strán. Necháme trocha vychladnúť a na pevno zrolujeme ako obyčajné palacinky, ktoré pokrájame ostrým nožom na krúžky o hrúbke 3-5 mm.
- 3
Nakrájané rezance vkladáme do horúceho vývaru v tanieri a ihned podávame. Rezance sú krásne nadýchané a jemné. Tip: do cesta môžeme pridať rôzne na drobno posekané bylinky ako napr. petržlenovú vňať, pažítku, tymián...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu