Nadýchané celestínske rezance

Autor receptu: pusta

Obľúbenou zavárkou do čírych vývarov u nás doma patria aj Celestínske rezance. Dnes som sa pokúsila o inováciu receptu a podarilo sa, preto sa s Vami rada o to podelím. Základ mám, pravda, ešte od mojej mamy.

4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V miske rozšľaháme celé vajcia so soľou a studeným mliekom. Pridáme múku a kypriaci prášok. Prešľaháme metličkou, aby sme dostali riedke palacinkové cesto, hladké a bez hrudiek. Cesto necháme 10 minút odstáť.
  2. Cesto premiešame a naberačkou vkladáme do rozpáleného oleja, aby sa rozlialo po celej panvici a na strednom plameni upečieme tenké palacinky z oboch strán. Necháme trocha vychladnúť a na pevno zrolujeme ako obyčajné palacinky, ktoré pokrájame ostrým nožom na krúžky o hrúbke 3-5 mm.
  3. Nakrájané rezance vkladáme do horúceho vývaru v tanieri a ihned podávame. Rezance sú krásne nadýchané a jemné. Tip: do cesta môžeme pridať rôzne na drobno posekané bylinky ako napr. petržlenovú vňať, pažítku, tymián...