Ricottová nátierka

Nadýchaná nátierka z ricotty

Autor receptu: imaginarium

Ricottu som zatiaľ používala len do koláčov, ale dostala som chuť na ľahučkú nátierku, tak som ju našľahala, pridala samé super veci a vznikla táto úžasná nátierka.

2-3
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Ricottu, soľ a cesnak našľaháme mixérom. Potom pridáme nasekaný kôpor alebo iné čerstvé bylinky, napr. pažítku alebo teraz taký populárny medvedí cesnak. Podávame s čerstvým pečivom alebo s celozrnnými kockami.
  2. Ricotta obsahuje minimum kalórií, ale kopu bielkovín, vápnika, béčok, fosforu a draslíka, takže toto je jedlo "do plaviek".
  3. Ricottou môžete nahradiť maslo a odľahčiť svoje obľúbené nátierky. Ja sa najbližšie chystám na moju obľúbenú vajíčkovú :)