Jahodová pena

Nadýchaná jahodová pena s medom

Autor receptu: redakcia

Ak ste si už domov nazbierali plné košíky jahôd, určite si pripravte túto jemnú jahodovú penu s medom a vanilkou.* Na luxusný dezert jahodovú penu povýšite, ak ju ešte polejete roztopenou mliečnou čokoládou.

4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Bielky vyšľaháme do polotuha, za stáleho šľahania prilievame med.
  2. Jahody umyjeme, osušíme, očistíme a najemno rozmixujeme spolu s vanilkovou pastou. Pyré postupne za stáleho šľahania pridávame do bielkového snehu.
  3. Nalámanú čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť na teplotu tela.
  4. Jahodovú penu naberieme do pohárikov, polejeme čokoládou a dozdobíme čerstvými jahodami.