Nadstavený kotlíkový guláš (fotorecept)

Autor receptu: jody

Guláš je jeden z najklasickejších eintopfov, teda aspoň kotlíkový, kam idú aj zemiaky. Tento je ešte aj nadstavený a trochu iný, trochu voňavejší, trochu chuťovo prekvapujúci. Možno vám zašmakuje. :-)

15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nachystáme si suroviny: mäso pokrájame na kocky, rovnako zemiaky, cibuľu na drobno, cesnak na plátky a zeler na tenké hranolčeky.
  2. Vo väčšom kastróli (kotlíku) v rozpálenom tuku opekáme cibuľu nasekanú nadrobno...
  3. ... pridáme cesnak nakrájaný na plátky...
  4. a neskôr mäso. Opekáme, kým sa zatiahne a až potom posolíme.
  5. Posypeme petržlenovou vňaťou,
  6. pridáme obe papriky a necháme ich pustiť farbu.
  7. Potom prihodíme zeler nakrájaný na prúžky,
  8. zelerovú vňať,
  9. rascu.
  10. Podlejeme vodou, posolíme, pridáme lečo a dusíme.
  11. Keď je mäso polomäkké, nasledujú zemiaky nakrájané na kocky.
  12. Dodusíme, v prípade potreby dohustíme múkou (nemusí byť) alebo tekutinu zdusíme na šťavu a podávame. Dobrú chuť. :-)