Nadstavený kotlíkový guláš (fotorecept)
Autor receptu: jody
Guláš je jeden z najklasickejších eintopfov, teda aspoň kotlíkový, kam idú aj zemiaky.
Tento je ešte aj nadstavený a trochu iný, trochu voňavejší, trochu chuťovo prekvapujúci.
Možno vám zašmakuje. :-)
15 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Nachystáme si suroviny: mäso pokrájame na kocky, rovnako zemiaky, cibuľu na drobno, cesnak na plátky a zeler na tenké hranolčeky.
- Vo väčšom kastróli (kotlíku) v rozpálenom tuku opekáme cibuľu nasekanú nadrobno...
- ... pridáme cesnak nakrájaný na plátky...
- a neskôr mäso. Opekáme, kým sa zatiahne a až potom posolíme.
- Posypeme petržlenovou vňaťou,
- pridáme obe papriky a necháme ich pustiť farbu.
- Potom prihodíme zeler nakrájaný na prúžky,
- zelerovú vňať,
- rascu.
- Podlejeme vodou, posolíme, pridáme lečo a dusíme.
- Keď je mäso polomäkké, nasledujú zemiaky nakrájané na kocky.
- Dodusíme, v prípade potreby dohustíme múkou (nemusí byť) alebo tekutinu zdusíme na šťavu a podávame. Dobrú chuť. :-)