Muffiny s čokoládou a černicami

timara - fotkatimara, 2. septembra 2013
Muffiny s čokoládou a černicami
Foto: timara

Vyskúšala som už veľa receptov na muffiny. Ale tento pečiem už zopár rokov a lepší som nenašla. Muffiny sú asi aj vďaka jogurtu v Zobraziť celý popisVyskúšala som už veľa receptov na muffiny. Ale tento pečiem už zopár rokov a lepší som nenašla. Muffiny sú asi aj vďaka jogurtu v ceste mäkkučké a vláčne a našou najobľúbenejšou kombináciou sa stala nasekaná mliečna čokoláda a oriešky. Ale z lesa sme okrem húb priniesli aj černice, tak som vyskúšala kombináciu horká čokoláda a černice. Fantastické sú ešte teplé so šálkou capuccina :)

12 ks
porcií
10 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

120 g
100 g
1 ks
250 g
100 g
1 bal.
1/2 ČL
štipka
300 ml
150 g




Postup

  1. 1

    Vymiešame maslo s cukrom. Potom zašľaháme celé vajíčko.

  2. 2

    Potom pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, sódou bikarbónou, štipkou soli a jogurt. Všetko dobre vymiešame. Nakoniec primiešame nasekanú horkú čokoládu (vyskúšať môžete tiež kombináciu mliečna čokoláda s lieskovými orieškami).

  3. 3

    Do košíčkov plníme tak, že najskôr naplníme cesto do polovice, potom dáme do stredu lyžičku černíc (ak sú moc kyslé, posypeme ich troškou hnedého cukru) a na to zas nanesieme trošku cesta, aby boli košíčky na konci naplnené do trištvrtiny. Už len upečieme a podávame.

Diskusia k receptu

evanaaa
Iste sú dobré, ja sa na ne chystám už dlho, mám zavarené čučoriedky miesto černíc, ale to je len malá zmena. Myslela som, či nie ej veľa toho jogurtu,ale asi nie, keď sa ti podarili.
timara
@evanaaa aj s čučoriedami a hrokou čokoládou budú isto super. Jogurtu nie je veľa, keď zamiešaš cesto, uvidíš, že je dokonalé :) Vždy sa krásne zdvihnú, zatiaľ vyšli za každým . . .
alexa73
Toto sú naozaj najlepšie muffiny! Jogurt som nemala , tak som dala kyslú smotanu. Všetkým odporúčam robiť z dvojitej dávky , lebo sa o ne budete biť !
timara
Jejéj teším sa @alexa73 :)) ja som naposledy robila s čerstvými brusnicami a horkou čokoládou a tiež sa míňali ako teplé "rožky" - teda muffiny :)))
mirass
Výborný recept a sú úžasne ďakujeme






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia