Foto: zuzkabluzka
Urcite ste pri googleni aj vy narazili na toto "zvlastne" prevedenie muffiniek. Spomenula som si na ne, ked moja mlada suseda oslavovala 19. rokov Zobraziť celý popisUrcite ste pri googleni aj vy narazili na toto "zvlastne" prevedenie muffiniek. Spomenula som si na ne, ked moja mlada suseda oslavovala 19. rokov a kedze mi obcas zabavi dcery, chceli sme ju so starsou potesit. Podotykam, ze takto pripravenych ich bolo len malo, tie na zjedenie sme nicim nezdobili, tieto boli naozaj len pre radost mladej damy. Moja 11-rocna dcera mala pri ich vyrobe velku radost, citila sa ako modny navrhar, namet ako stravit uprsane popoludnie trochu inak. :)
na 170 °C
Suroviny
Na muffiny: | |
3 ks |
|
300 g |
|
300 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Krém (frosting): | |
200 g (alebo niečo podobné) |
|
100 g |
|
70 g |
|
Na dokončenie: | |
|
|
rôzne farby |
|
|
|
|
Postup
-
1
Najskor si upecieme muffiny, ktore mame radi. Ja som vyslahala vajcia s cukrom, potom postupne pridavala zmiesane "praskove suroviny" - muku, skrob, PDP, vanilku, dobre vymiesam a na zaver pridam olej. Kosiky na muffiny naplnim na dvoch tretin a dam upiect, na 20-25 minut na 170°.Kosiky treba zvolit farebne tak, aby nam potom pasovali k dekoraciam topanociek ;-)
-
2
Pripravim si krem, ktorym budem potierat muffinky. Vyslaham si smotanu na tuhu slahacku, roztieratelny syr(napr. Philadelphia) zmiesam spolu s cukrom. Potom k dobre vyslahanej hmote priadam slahacku, dobre vymiesam a dam stuhnut do chladnicky. Neskor natriem kremom muffinky tak, aby boli naplnene kosicky az po okraj.
-
3
Na internete ako podrazka boli pouzite rozne keksy, vyrezane do pozadovaneho tvaru. Ja som skusila pouzit bielu potahovu hmotu(pouzivam cukrove cesto - sugar paste). Najskor som potahovku vyvalkala asi na pol centimetrovu hrubku, vyrezala tvar podrazky a dala susit na jednu noc na obrateny tanier, aby mali podrazky kloneny tvar ako na naozajstnej topanke. Dobre to dopadlo, drzali vyborne! :)
-
4
Dalej som si zafarbila krystalovy cukor roznymi praskovymi farbami. Islo to dobre, stacilo mat mierne navlhcene prsty a trpezlivo premiesavat. V povodnych receptoch boli pouzite cukrarenske farebne krystaliky, ja som si pomohla takto s obycajnym cukrom. Potom som muffinky dobre posypala cukrom tak, aby vobec nebolo vidno krem.
-
5
Kremom som natrela aj boky pripravenych podrazok...
-
6
...a bohato obsypala farebnym cukrom... krem sluzi ako lepidlo.
-
7
Maffinu narezeme, podrazku vtlacime do kolacika a zo spodu podrazky prilepime opatok - trubicku roztopenou bielou cokoladou.
-
8
Teraz sa uz fantazii medze nekladu, mozme zdobit lentilkami, potahovkou, zvysnym kremom... Moja dcera Natalka mala pri ich priprave velku radost a tvoriveho ducha :)
-
9
Dlho som vahala, ci pridat tento postup, lebo taketo muffiny urcite nie su prilis jedle...ale myslim, ze mozu niekoho inspirovat ako originalny darcek pre dievcata a damy, ci aj ozdoba na tortu pre mlade paradnice :) Nasa kamaratka Roberta sa z nich veru vytesovala :)
@mirusia ked sa budes nudit, sprav kamoskam :)
@gacy , inak, aj ja som pouzila potr. farbiva, tiez sa mozu tieto muffiny jest, myslela som to tak, ze takto "vyparadene" obsahuju prilis vela zbytocnych eciek ;)
Super, super. Naozaj skvelé!!!!!!!!!
@irenaw dufam, ze nam potom aj ty ukazes "botnik" :)))
a velka vdaka za fotku :)