Broskyňový koláč

Mrveničkové rezy s pudingom (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Piekla som v okrúhlej forme, priemer je 20 cm.

12
porcií
20 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Ako prvé si zmiešame dokopy suroviny na cesto, aby sme vytvorili mrveničku.
  2. Do vymastenej formy dáme 3/4 mrveničky. Ostatnú si odložíme na vrch koláčika.
  3. Plnka: Uvaríme puding. Ochutíme ho podľa toho, ako kto má rád sladké. Ja som dala do neho 4 čaj. lyžičky kryštálového cukru.
  4. Vylejeme ho na mrveničkové cesto.
  5. A uhladíme.
  6. Broskyne porežeme na menšie kúsky a dáme na vrch pudingu.
  7. Zostala nám 1/4 mrveničky, tou posypeme povrch broskýň.
  8. Upečieme v rozohriatej trúbe na 180 stupňov 35 minút.
  9. Vrch pofŕkame čokoládovou polevou. Necháme vychladnúť.
  10. Po vychladnutí porežeme na rezy. Vyšlo mi 12 kusov.
  11. V reze.
  12. :-)