Mrkvový zákusok s tvarohom

mlsalka - fotkamlsalka, 3. novembra 2012
Mrkvový zákusok s tvarohom
Foto: mlsalka

Už týždeň sa mi tu váľali dve veľké mrkvy a rozmýšľala som čo s nimi. Prešla som zásoby orechov a sušeného ovocia a tu Zobraziť celý popisUž týždeň sa mi tu váľali dve veľké mrkvy a rozmýšľala som čo s nimi. Prešla som zásoby orechov a sušeného ovocia a tu je výsledok. :-) Dobrú chuť. Hrnček ako odmerka mal 250ml.

12
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Spodné cesto:
3/4 hrnček
0,5 hrnček
1/3 hrnček
2 PL
Mrkvová plnka:
2 ks
0,5 hrnček
0,5 hrnček
0,5 hrnček
3/4 hrnček
2 PL
Poleva:
2 kelímky
3-4 PL




Postup

  1. 1

    Cesto: mandle rozmixujeme na prášok, pridáme zvyšok surovín okrem medu a mixujeme. Pridáme med podľa chuti a 10 sekúnd znova mixujeme, kým to nebude lepkavé. Keď sa cesto začne lepiť a robiť hrudky, znamená to, že to už je.

  2. 2

    Formu (priemer 18-20cm) vystelieme fóliou, cesto tam rovnomerne uhladíme a dáme do chladničky stuhnúť. Zatiaľ si spravíme mrkvovú plnku. Mrkvu nastrúhame a rozmixujeme, až kým z nej nebude skoro kaša. (datle, marhule aj hrozienka je dobré vopred aspoň na hodinu namočiť do vody) Pridáme datle, marhule a hrozienka a znova rozmixujeme do hladka. Pridáme kokos a škoricu a mixujeme ďalších asi 10 sekúnd. Dáme na cesto do formy, jemne utlačíme. Navrch dáme tvaroh zmiešaný s cukrom a uložíme do chladničky. Keď sa to trochu schladí a stuhne, môžeme podávať.

  3. 3

    Namiesto tvarohu môžete dať obyčajnú šľahačku alebo ovocnú želatínu. Kto nechce orechy môže skúsiť použiť rozdrvené keksíky. Tvaroh som dávala bez stužovača, takže nie je ako z katalógu :-D.

Diskusia k receptu

beaatrix
to je zázrak,čo dokážu ludia nad 100 vytvoriť...................:-((((((((((((((((((
ubka
@mlsalka a prečo ? myslíš, že by Ti to nejak ublížilo? :-)))
mirkamt
mlsalka, ved daj (skutočný vek), na fotke vyzeráš veľmi dobre :-D Páči sa mi tvoj zdravý koláčik ;-)
betka11
koláčik sa ti vydaril skvelo,aj ja som sa "zasmiala" skvelý nick sedí s vekom za ktorý sa predsa hanbiť nemusíš, všetky sme tu rovnakej "vekovej" kategorie - chceme sa naučiť čo ešte nevieme
elixir
Krásny koláčik, vyskúšam. Páčia sa mi ingrediencie a aj to, že konečný výsledok aspoň na fotke vôbec nevyzerá ako niečo čo vzišlo z mrkvy. :)
vladi4444
aj ja som 110 rokov stary...cvicim ale jogu tak vyzeram len na 99 ...hahahaha
inac kolac idem vyskusat vyzera to velmo zdravo..