Mrkvový koláč
	        Mrkvový koláč s makom (fotorecept)
	        Autor receptu: redakcia 	         
	        
	        | 		  
				  	  
				  	10 porcií  | 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	40 minút  na 180 °C  | 
 
 Postup- Žĺtky vymiešame s hnedým cukrom. 
 - Za stáleho miešania pridáme olej, múku s kypriacim práškom a so sódou, vanilkový cukor a škoricu. Nakoniec pridáme najemno postrúhanú mrkvu, mak a sneh vyšľahaný z bielkov.
 - Masu preložíme do vymastenej formy a pečieme pri 180 °C približne 40 minút. 
 - Zo smotanovej nátierky, z masla, pomarančovej šťavy a práškového cukru vyšľaháme hladký krém, ktorým potrieme vychladnutý upečený koláč. Vrch koláča môžeme dozdobiť zvyšným krémom, postrúhanou mrkvou a posekanými orechmi.
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |