Mrkvové rohlíčky
	        Autor receptu: veronka
	         
	        
	        Mrkva sa hodí aj na sladké zdravé mlsanie, tak prečo nevyužiť ju .
| 
				  	  
				  	30 minút príprava  | 
				  	  
				  	30 minút  na 160 °C  | 
Postup
- Mrkvu očistíme, nastrúhame na jemno na strúhadle
Na strúhadle si postrúhame aj Palmarín / cez veľké slzičky strúhadla/, lepšie sa zapracuje do múky.
 - Múku preosejeme, zmiešame s práškom do pečiva.
Na doske spracujeme spolu s Palmarínom a postrúhanou mrkvou. 
Kým bude odpočívať  ,pripravíme si plnku.
 - Mak zomelieme, osladíme slivkovým lekvarom  alebo marhuľovým džemom podľa chuti.
 - Cesto vyvaľkáme na doske asi 3 mm hrubé. Pokrájame aby sme mali vyššie trojuholníky /ako na croasanty/. Na každý lyžičkou dáme trochu plnky a zavinieme rohlíčky. Pečieme do mrkvovo-ružova na plechu vystlaného papierom na pečenie.