Mrkvové mafiny s trstinovým cukrom a orechmi fotorecept
Janka Gáliková
cukrárka hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 27. marca 2015
cukrárka hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 27. marca 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
1-20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Najemno postrúhanú mrkvu premiešame s orechmi, makom, citrónovou kôrou a so šťavou, s mletými klinčekmi a so škoricou.
- 2
V druhej mise zmiešame múku, prášok do pečiva a sódu bikarbónu. Z vajíčka a cukru vyšľaháme hustý krém, ktorý pomaly vmiešame do múčnej hmoty.
- 3
Všetko spolu miešame, až kým všetky prísady nenavlhnú. Naplníme formičky na mafiny a pečieme do zlatohneda pri 180 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Preto že z 1ks vajíčka a z kávovej lyžičky citrónovej šťavy,by asi tie prísady boli asi sýpke.
No dobre by bolo keby tieto recepty majstra kuchára,cukrára,tieto recepty niekto kontroloval ,zrevidoval a osvedčil ich správnosť.
Nie je to po prvý krát,ale nespočetne krát,že v recepte po odborníkoch je veľa chýb.Potom je nám takýto recept na nič !
Či im nejde o dobre meno majstrov v gastronómii?