Mrkvová torta s krémom

ivosenka - fotkaivosenka, 9. februára 2011
Mrkvová torta s krémom
Foto: ivosenka

Poprosila mě známá o dort pro svého manžela - Američana. Jeho velkým přáním bylo dostat k narozeninám klasický americký mrkvový dort - nostalgická Zobraziť celý popisPoprosila mě známá o dort pro svého manžela - Američana. Jeho velkým přáním bylo dostat k narozeninám klasický americký mrkvový dort - nostalgická vzpomínka na dalekou domovinu :). Pro mě do té doby naprosto neznámá záležitost mě docela zaskočila, ale v Americe je běžný jako v Čechách bábovka či štrůdl. Nastudovala jsem tedy několik amerických cooking webů a vybrala si. Výsledek byl překvapivý a od té doby se i ostatní jejich známí "Amíci" dožadují tohoto dortu - a tak peču a peču :)

10 minút
príprava
60 minút
na 175 °C

Suroviny

4 ks
300 ml
400 g
10 ml
250 g
2 lžičky
2 lžičky
špetka
1 lžička
330 g
110 g
Krém:
250 g
400 g, či Lučina
5 ml
  podle chuti
hrst 




Postup

  1. 1

    Ušleháme vejce s olejem, cukrem a vanilkovým aroma. Vmícháme mouku smíchanou se solí, práškem do pečiva, sodou a skořicí. Poté vmícháme najemno nastrouhanou mrkev a sekané ořechy. Těsto vlijeme do formy 25cm vyložené pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 175°C cca hodinu. Na krém ušleháme všechny suroviny společně. Po vychladnutí korpus rozkrojíme na dvě poloviny a naplníme půlkou krému. Zbytkem krému pomažeme boky a vršek dortu, posypeme strouhanými ořechy a ozdobíme marcipánovými mrkvičkami ...

    Mrkvová torta s krémom - obrázok 1
  2. 2

    ...nebo půlkami vlašských ořechů.

    Mrkvová torta s krémom - obrázok 2

Diskusia k receptu

ursula4
veľmi sympatické,môj zajko by sa potešil mrkvičke
julica
robievam mrkvový koláč dosť často, mrkvy dám na štyri vajcia aj skoro kilo, múky minimum (odhadom). koláčik je výborne šťavnatý a pomerne zdraviu neškodný. briti či íri ho poťahujú marcipánom
mariaklara
Robievam mrkvové šatôčky, no a táto torta je chutná, priam na zahryznutie. Ukladám si ju do KK.
janger
Robim podobne, len ta moja nie je taka krasna, ako ta tvoja :-)!
remcula
Ivo, ty jsi veliký umělec na foto. Ne, že by byl recept dobrý jen kvůli fotky, ani náhodou!! Jsem vždycky ráda, když je u receptu aspoň nějaká fotka pro představu. Každý nemá takové možnosti. Každopádně, člověka to inspiruje a zároveň láká vyzkoušet.
honestka
Mas pravdu tato torta je tu velmi popularna a je na nu vela receptov. ja ju tiez robim odlisne. Ja pouzivam pernikove korenie, ale kazde prevedenie je dobre, pokial neprezenu prasok do peciva a sodu; Vtedy az smrdi.... = Mrkvicky si robim z gumovych cukrikov, ktore su po ruke vzdy. . Taktiez je oblubena ako svadobna.
ivosenka
byla jsem překvapená, korpus byl opravdu dobrý, vláčný...nikdy jsem mrkev takto nepoužívala, ale fakt to není špatné ;)
babav
@ivosenka , mrkvova torta je velmi popularna v nasich koncinach.
Ja mam troska odlisny recept,okrem mrkvy a orechov pridavam aj ananas , kokos a hrozienka . Peciem radsej vo forme chlebika ,alebo krajam na rezy.Recept mam tiez uverejneny na Vareche;-).
3sandra3
skvelá torta,,, mrkvovú som ešte nejedla,,, 400 g cukru, nie je to veľa?
ivosenka
@3sandra3 , je to dost, ale je tam k tomu 250g mouky, 330g mrkve, 110g ořechů...ten korpus je vysoký až je kraji 25cm formy....Američani ho tak mají rádi, dělám jim ho každou chvíli...ale klidně si cukr uber....navíc moc nesladím ten krém, takže vznikne zajímavý kontrast....:)
babinka
a prave som sa rozhodla, ze ho niekedy urobim, od teba mam same spolahlive recepty, vdaka
dvorka
Tak som práve urobila nie síce tortu, ale bábovku z cesta a pretože ho je veľa, tak ešte aj malá tortička vyšla. No ale asi lepší múčnik som nejedla. Ďakujem za recept. Aj bábovka narástla až cez formu, je vláčna, šťavnatá a rýchlo mizne v útrobách.
jamarlen
ja vždy pochybujem - šťavnaté, alebo mastné? 300 ml oleja, 110 gramov orechov, žĺtka (sú samý tuk), a krém - štvrťkila masla, pol kila filadelfie (80 % tuku)....
siska76
najlepsia mrkvova torta :) odkedy so ju tu nasla, peciem len podla Teba, dakujem Ivosenka :)
senci
urcite vyskusam aj ja, tiez som mala dobry recept od kamaratky americanky na mrkvovy kolac a tiez bola poleva z philadelphie a tusim len s praskovym cukrom,nieco fantasticke.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia