Mrkvová pomazánka
Mrkva by mala byť v popredí zoznamu vášho jedálnička. Obsahuje draslík, sodík, vápnik, fosfór či železo, ktoré zdraviu kostí výrazne prospieva. Vitamín K je nevyhnutný pre proces vzniku bielkovín, pomáha pri viazaní vápnika, ktorý neodmysliteľne k zdravým kostiam patrí.
5 minút
príprava
príprava
Suroviny
150 g |
|
1 ks väčšia |
|
80 g (ementál) |
|
1 - 2 strúčiky |
|
1 PL |
|
2 PL (alebo pochúťková smotana) |
|
podľa chuti |
|
1 - 2 ks |
|
podľa chuti |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Zmäknuté maslo vymiešame s horčicou, pridáme pretlačený cesnak, najemno nastrúhanú mrkvu a syr. Premiešame, pridáme tatársku omáčku, soľ, korenie a nakoniec najemno nakrájanú uhorku... Dáme zachladiť a podávame.
Ďakujem veľmi pekne... Keď som v dietnom režime maslo nahradím nízkotučným tvarohom a samozrejme vynechám aj tatarku...
Ale to už je moc zdravé pre deti, tak je celá moja ...
Haji ďakujem veľmi pekne....
Ďakujem, budem veľmi rada ak vyskúšaš..
Ďakujem ti veľmi pekne, za krásny komentár, ktorý ma veľmi potešil ...