Mrkvová nátierka
Mrkvová nátierka

Mrkvová pomazánka

macka78 - fotkamacka78, 25. januára 2019
Mrkvová pomazánka
Foto: macka78

Mrkva by mala byť v popredí zoznamu vášho jedálnička. Obsahuje draslík, sodík, vápnik, fosfór či železo, ktoré zdraviu kostí výrazne prospieva. Vitamín K je nevyhnutný pre proces vzniku bielkovín, pomáha pri viazaní vápnika, ktorý neodmysliteľne k zdravým kostiam patrí.

5 minút
príprava

Suroviny

150 g
1 ks väčšia
80 g  (ementál)
1 - 2 strúčiky
1 PL
2 PL  (alebo pochúťková smotana)
podľa chuti
1 - 2 ks
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmäknuté maslo vymiešame s horčicou, pridáme pretlačený cesnak, najemno nastrúhanú mrkvu a syr. Premiešame, pridáme tatársku omáčku, soľ, korenie a nakoniec najemno nakrájanú uhorku... Dáme zachladiť a podávame.

    Mrkvová pomazánka - obrázok 1

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Vyzerá fantasticky.Nátierok nikdy nie je dosť.Hlavne,keď máte školopovinné dieťa;-)
Povedená pomazánka, bezvadné suroviny a fota vyšla skvostně!
1x macka78
Veľmi dobre vyzerá a aj suroviny prezrádzajú, že bude chutná . Vyskúšam.
1x macka78