Foto: evusik
Dobrá, sladká, hustá.... desiatová polievka :-)
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Budeme potrebovať asi 4 veľké mrkvy, jednu stredne veľkú cibuľu, jablko (môžu byť aj dve), bobkový list, kúsok zázvoru a tymián.
-
2
Mrkvu, cibuľu a jablko očistíme a nakrájame na kocky...
-
3
a orestujeme na masle. Posypeme lyžicou cukru a restujeme ešte asi 5 minút. Potom pridáme víno, bobkový list a kurací vývar (ja som použila bujón) a varíme pokiaľ nie je mrkva mäkká.
-
4
keď je mrkva mäkká vyberieme bobkový list a polievku rozmixujeme.
-
5
Ak treba osolíme, okoreníme bielym korením a pridáme za lyžičku (podľa chuti) na jemno nastrúhaného zázvoru.
-
6
Polievku podávame ozdobenú kyslou smotanou a čerstvým tymiánom. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu