Mrkvová polievka so zázvorom
Patrik Lednár
šéfkuchár hotela Albrecht v Bratislave, 14. augusta 2011
šéfkuchár hotela Albrecht v Bratislave, 14. augusta 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľku orestujeme na oleji do zlatista a pridáme nastrúhanú mrkvu. Na záver restovania pridáme pár plátkov zázvoru. Mrkvu zalejeme vývarom a necháme na malom ohni variť, kým nie je mäkká. Rozmixujeme ponorným mixérom a precedíme.
- 2
Do precedenej polievky dáme smotanu a povaríme ešte päť minút. Odstavíme a dochutíme soľou a korením. Na záver pridáme maslo a rozmiešame ho do polievky.
- 3
Môžete ju podávať aj vlažnú, vtedy do nej však prikvapkávajte pár kvapiek citrónovej šťavy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu