Foto: ancicka
Tak ako sterilizujem mrkvu,tak zaváram aj hrášok a zelenú fazuľku.Pri tomto spôsobe zavárania sa mi nestalo,aby sa mi pokazila.Takto zaváram mrkvu,ktorá je malá a Zobraziť celý popisTak ako sterilizujem mrkvu,tak zaváram aj hrášok a zelenú fazuľku.Pri tomto spôsobe zavárania sa mi nestalo,aby sa mi pokazila.Takto zaváram mrkvu,ktorá je malá a nieje vhodná na uskladnenie.Túto mrkvu využívam do šalátov, k mäsku,alebo do polievok.
Postup
-
1
Mrkvu si očistím.
-
2
Nakrájam na kocky-kolieska,
-
3
a zalejem vodou,asi 2 cm nad mrkvu.Pridám soľ.Soli by malo byť toľko,aby voda bola slaná a nie presolená..Dám variť.Ked sa mrkva varí tak ochutnám vodu,ked je málo soli ,tak prisolím.Mrkva by sa mala variť do polomäkká.
-
4
Ked je už uvarená,tak jú scedím,ale vodu nevylievam!!!Túto vodu nechám ešte raz prevariť a odstavím ju.Ked sú vo vode nejaké malé kúsky z mrkvy,tak sa usadia na dne.
-
5
Zatiaľ mrkvu ponakládam do pripravených pohárov,
-
6
...a pozalievam prevarenou vodou.Ako vidite je pekná číra.Fľaše pozatváram a dám sterilizovať na 10 minút.
Marienka44 - na začiatku mi Ančička odpovedala, že to má pomaly vrieť... a tých 10 min.
naozaj tento postup platí aj pri strúčkoch fazuľových?bo mne sa to vždy zamútilo a pokazilo..preto dávam aj ocot...ale rada by som aj len takto v slanom náleve...
toto je fazuľka s pred min.r.Ja takto sterilizujem všetku zeleninu.Pokazilo sa mi iba to,/náhodou/,čo bolo zlé zavičkované,ked som dala staré vičko.