Mrkva sterilizovaná na slano (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Tak ako sterilizujem mrkvu,tak zaváram aj hrášok a zelenú fazuľku.Pri tomto spôsobe zavárania sa mi nestalo,aby sa mi pokazila.Takto zaváram mrkvu,ktorá je malá a nieje vhodná na uskladnenie.Túto mrkvu využívam do šalátov, k mäsku,alebo do polievok.
Postup
- Mrkvu si očistím.
- Nakrájam na kocky-kolieska,
- a zalejem vodou,asi 2 cm nad mrkvu.Pridám soľ.Soli by malo byť toľko,aby voda bola slaná a nie presolená..Dám variť.Ked sa mrkva varí tak ochutnám vodu,ked je málo soli ,tak prisolím.Mrkva by sa mala variť do polomäkká.
- Ked je už uvarená,tak jú scedím,ale vodu nevylievam!!!Túto vodu nechám ešte raz prevariť a odstavím ju.Ked sú vo vode nejaké malé kúsky z mrkvy,tak sa usadia na dne.
- Zatiaľ mrkvu ponakládam do pripravených pohárov,
- ...a pozalievam prevarenou vodou.Ako vidite je pekná číra.Fľaše pozatváram a dám sterilizovať na 10 minút.