Mriežkový koláč s višňami
Janka Gáliková
cukrárka hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 24. augusta 2014
cukrárka hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 24. augusta 2014
Foto: Ľuboš Pilc
30 ks
porcií
porcií
90 minút
príprava
príprava
30-35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
100 ml |
|
20 g |
|
200 g |
|
500 g |
|
250 g |
|
štipka |
|
2 ks |
|
1 ks na kôru |
|
2 PL |
|
2 poháre (veľké) alebo 1 kg čerstvých višní |
|
100 g |
|
medzi prsty |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Múku, 100 g cukru, soľ, 1 žĺtok, postrúhanú citrónovú kôru, kvások z droždia, mlieka a cukru a smotanu vymiesime, vytvarujeme dva bochníky a necháme kysnúť.
- 2
Na plech dáme papier na pečenie a naň uložíme rozvaľkaný jeden bochník. Okraje cesta trošku zdvihneme. Spodok popicháme vidličkou, posypeme strúhankou a polovicou orechov.
- 3
Naukladáme vykôstkované a scedené višne, posypeme škoricou, zvyšným cukrom a orechmi. Z druhého bochníka ušúľame tenké pásiky, ktorými diagonálne pokryjeme cesto. Okraje pritlačíme na vyvýšené cesto. Prikryjeme utierkou a necháme 30 minút kysnúť. Mriežky potrieme druhým žĺtkom a pečieme na 180°C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu