Mriežkový koláč s višňami

Janka Gáliková
cukrárka hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 24. augusta 2014
Mriežkový koláč s višňami
Foto: Ľuboš Pilc
30 ks
porcií
90 minút
príprava
30-35 minút
na 180 °C

Suroviny

100 ml
20 g
200 g
500 g
250 g
 štipka
2 ks
1 ks na kôru
2 PL
2 poháre (veľké) alebo 1 kg čerstvých višní
100 g
 medzi prsty
3 PL




Postup

  1. 1

    Múku, 100 g cukru, soľ, 1 žĺtok, postrúhanú citrónovú kôru, kvások z droždia, mlieka a cukru a smotanu vymiesime, vytvarujeme dva bochníky a necháme kysnúť.

  2. 2

    Na plech dáme papier na pečenie a naň uložíme rozvaľkaný jeden bochník. Okraje cesta trošku zdvihneme. Spodok popicháme vidličkou, posypeme strúhankou a polovicou orechov.

  3. 3

    Naukladáme vykôstkované a scedené višne, posypeme škoricou, zvyšným cukrom a orechmi. Z druhého bochníka ušúľame tenké pásiky, ktorými diagonálne pokryjeme cesto. Okraje pritlačíme na vyvýšené cesto. Prikryjeme utierkou a necháme 30 minút kysnúť. Mriežky potrieme druhým žĺtkom a pečieme na 180°C.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia