Mriežkový koláč s višňami

Autor receptu: redakcia

30 ks
porcií
90 minút
príprava
30-35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku, 100 g cukru, soľ, 1 žĺtok, postrúhanú citrónovú kôru, kvások z droždia, mlieka a cukru a smotanu vymiesime, vytvarujeme dva bochníky a necháme kysnúť.
  2. Na plech dáme papier na pečenie a naň uložíme rozvaľkaný jeden bochník. Okraje cesta trošku zdvihneme. Spodok popicháme vidličkou, posypeme strúhankou a polovicou orechov.
  3. Naukladáme vykôstkované a scedené višne, posypeme škoricou, zvyšným cukrom a orechmi. Z druhého bochníka ušúľame tenké pásiky, ktorými diagonálne pokryjeme cesto. Okraje pritlačíme na vyvýšené cesto. Prikryjeme utierkou a necháme 30 minút kysnúť. Mriežky potrieme druhým žĺtkom a pečieme na 180°C.