Mriežkovaný koláč
Mriežkovaný koláč

Mriežkovaný koláč s džemom

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 12. novembra 2020

Lacný tradičný koláčik s domácim džemom.

30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

2 bal.
50 g
1 bal.
230 g
1 bal.
500 g
1 ks
1 ks
3 PL
z 1/2 citróna
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vo väčšej miske spolu rozmrvíme Palmarin, maslo, múku s práškom do pečiva, práškový cukor, vanilínový cukor a nastrúhanú citrónovú kôru.

  2. 2

    Zhnetieme cesto pridaním 1 vajca , žĺtka a smotany. Cesto rozdelíme na 2 nerovnaké časti. Do menšej pridáme 1 PL kakaa. Svetlé cesto rozvaľkáme a dáme na vymastený a pomúčený plech (veľký).

  3. 3

    Potrieme ho džemom. Tmavé cesto postupne vyformujeme na šúľky a ukladáme na džem tak, aby sme vytvorili mrežu. Pečieme vo vyhriatej rúre najprv na 200 °C, potom teplotu znížime na 170-180 °C.

Recept je zaradený do kategórií:
Slovenská kuchyňa, Dezerty, Lacné jedlá, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu