Mriežkovaný koláč s džemom
Foto: frommykitchendotcom
Lacný tradičný koláčik s domácim džemom.
30 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Vo väčšej miske spolu rozmrvíme Palmarin, maslo, múku s práškom do pečiva, práškový cukor, vanilínový cukor a nastrúhanú citrónovú kôru.
- 2
Zhnetieme cesto pridaním 1 vajca , žĺtka a smotany. Cesto rozdelíme na 2 nerovnaké časti. Do menšej pridáme 1 PL kakaa. Svetlé cesto rozvaľkáme a dáme na vymastený a pomúčený plech (veľký).
- 3
Potrieme ho džemom. Tmavé cesto postupne vyformujeme na šúľky a ukladáme na džem tak, aby sme vytvorili mrežu. Pečieme vo vyhriatej rúre najprv na 200 °C, potom teplotu znížime na 170-180 °C.
Tiež koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nie, nie je to len tvoj dojem, máš pravdu
Pridavam sa k blbym dojmom. Som rada v dobrej spolocnosti :-)
1/2 kg palmarinu + 50g masla = nezmysel
@evanaaa to hned odhalila, pochybujem, ze toto Cudo niekto odobri, ale nechajme sa prekvapit...
ostatné spolu nemá žiadnu cenu
Je mi luto, ano do kolacika ode 0.5 kg polohrubej múky. Inac kolac je velmi chutny :)
Chýbajúci údaj - 500 g polohrubej múky - sme doplnili do surovín i do postupu.
Myslim si to iste co pred tym, ze je to nezmysel. A s 1/2kg palmarinom este väcsi nezmysel, aj keby tam toho 1/2kg muky bolo. Musi to byt dost nechutne, to je moj nazor.
V recepte 500g múky polohrubej. Nie je napísané, že koľko váži jedno bal. palmarínu. Ale na môj vkus je tiež veľa cukru, ja som diabetička.
Pokud to mohu odhadnout, mělo by to být linecké těsto. To je těsto tukové, ale čeho je moc... tady je tuku příliš. Recept bych si nevybrala. A že jich tu je.
Sak preto ani nejsu fotky pri postupe ;-)
ešte -prosím-zmeň 2 Palmariny na 1 ks
a bude koláčik fajn...