Mriežkovaný koláč s džemom
Lacný tradičný koláčik s domácim džemom.
30 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
2 bal. |
|
50 g |
|
1 bal. |
|
230 g |
|
1 bal. |
|
500 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
z 1/2 citróna |
|
1 PL |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Vo väčšej miske spolu rozmrvíme Palmarin, maslo, múku s práškom do pečiva, práškový cukor, vanilínový cukor a nastrúhanú citrónovú kôru.
- 2
Zhnetieme cesto pridaním 1 vajca , žĺtka a smotany. Cesto rozdelíme na 2 nerovnaké časti. Do menšej pridáme 1 PL kakaa. Svetlé cesto rozvaľkáme a dáme na vymastený a pomúčený plech (veľký).
- 3
Potrieme ho džemom. Tmavé cesto postupne vyformujeme na šúľky a ukladáme na džem tak, aby sme vytvorili mrežu. Pečieme vo vyhriatej rúre najprv na 200 °C, potom teplotu znížime na 170-180 °C.
Tiež koláč:
Ďalšie recepty:
- 2
Nie, nie je to len tvoj dojem, máš pravdu
Pridavam sa k blbym dojmom. Som rada v dobrej spolocnosti :-)
1/2 kg palmarinu + 50g masla = nezmysel
@evanaaa to hned odhalila, pochybujem, ze toto Cudo niekto odobri, ale nechajme sa prekvapit...