Mriežkovaný koláč
Mriežkovaný koláč s džemom
Autor receptu: frommykitchendotcom
Lacný tradičný koláčik s domácim džemom.
30 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Vo väčšej miske spolu rozmrvíme Palmarin, maslo, múku s práškom do pečiva, práškový cukor, vanilínový cukor a nastrúhanú citrónovú kôru.
- Zhnetieme cesto pridaním 1 vajca , žĺtka a smotany.
Cesto rozdelíme na 2 nerovnaké časti. Do menšej pridáme 1 PL kakaa. Svetlé cesto rozvaľkáme a dáme na vymastený a pomúčený plech (veľký).
- Potrieme ho džemom. Tmavé cesto postupne vyformujeme na šúľky a ukladáme na džem tak, aby sme vytvorili mrežu.
Pečieme vo vyhriatej rúre najprv na 200 °C, potom teplotu znížime na 170-180 °C.