Mriežkovaný koláč

Mriežkovaný koláč s džemom

Autor receptu: frommykitchendotcom

Lacný tradičný koláčik s domácim džemom.

30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vo väčšej miske spolu rozmrvíme Palmarin, maslo, múku s práškom do pečiva, práškový cukor, vanilínový cukor a nastrúhanú citrónovú kôru.
  2. Zhnetieme cesto pridaním 1 vajca , žĺtka a smotany. Cesto rozdelíme na 2 nerovnaké časti. Do menšej pridáme 1 PL kakaa. Svetlé cesto rozvaľkáme a dáme na vymastený a pomúčený plech (veľký).
  3. Potrieme ho džemom. Tmavé cesto postupne vyformujeme na šúľky a ukladáme na džem tak, aby sme vytvorili mrežu. Pečieme vo vyhriatej rúre najprv na 200 °C, potom teplotu znížime na 170-180 °C.