Mrežovník
Autor receptu: amonet
vynikajúci mrežovník
40 minút príprava |
20 - 30 minút na 170 °C |
Postup- cesto: hladku múku, maslo, cukor, vajce, a štipka soli- vypracujeme cesto tuhe, ktoré zabalíme do fólie a na hodinu dáme do chladnicky.
- plnka: jablka očistíme, nastruháme, pridáme vanilkový cukor, škoricový cukor, hrozienka, a cukor podľa chuti (ja som nedávala, mala som sladučke jablka). hmotu vymiešame
- cesto vybereieme z chladničky, rozdelime na polovicu, rozvalkáme na kruh, ktorý prenesieme na formu, predtým vymastenú olejom. pekne vystelieme formu, a následne naplníme plnkou. na vrch dáme zo zvyšku cesta vytvorenú mriešku. (buď si ju pracne vyvaľkáme, alebo použijeme špecialný valček)
po upečení koláč posypeme práškovým cukrom. čas pečenia a teplota záleží od vašej rúry
|