Mrežovník s vlašskými orechmi a marhuľovým lekvárom
Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 26. októbra 2021
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 26. októbra 2021

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
100 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
1 pohár |
|
300 g mleté |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Najprv pripravíme cesto. Práškový cukor, múku a maslo rozmrvíme v miske, pridáme žĺtok. Spracujeme a cesto necháme hodinu odpočívať v chladničke.
- 2
Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm. Z cesta vykrojíme obdĺžnik (zvyšok cesta použijeme na mriežku) a vyložíme ním formu na pečenie s rozmermi 30 x 15 cm, ale pokojne možno použiť aj okrúhlu. Na cesto nasypeme ťažidlo (napríklad suchú fazuľu). Pečieme 15 minút pri 180 °C.
- 3
Vyberieme z rúry, záťaž odstránime, potrieme marhuľovým lekvárom a posypeme mletými orechmi. Odložené cesto nakrájame na pásiky a naukladáme na koláč do tvaru mriežky. Koláč vrátime do rúry a 20 minút dopekáme.
Tiež orechový koláč:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu