Malinová zmrzlina
Malinová zmrzlina

Mrazený malinový dezert v bezlepkových keksoch Mariela

novalim - fotkanovalim, 30. júna 2020. Komerčný recept.
Mrazený malinový dezert v bezlepkových keksoch Mariela
Foto: novalim

Nechce sa vám piecť a máte chuť na nejakú dobrú maškrtu? Čo takto “mraziť”? Zaspomínajte si s nami na časy minulé, kedy bola “in” ruská zmrzlina. Pre tých, ktorí ju nepoznajú – bola to vanilková zmrzlina medzi dvomi oblátkami. My sme dnes pre vás pripravili niečo podobné – ale bezlepkové a ovocné. Tak poďme na to!
Zdroj: https://novalim.net/mrazeny-malinovy-dezert-keksoch-mariela/

8-10
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

1 bal.
400 g mrazené
4 PL (alebo med, trstinový cukor)
250-300 g (alebo bezlaktózová smotana)
Na ozdobu:
 (lístky)
 čerstvé

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mrazené maliny, jogurt a javorový sirup dáme do kuchynského robota a rozmixujeme na hladkú hmotu.

  2. 2

    Na dno väčšej plastovej nádoby s vrchnákom poukladáme vedľa seba 4-6 keksov Mariela, na ne nanesieme malinovú zmrzlinu a na vrch opäť poukladáme rovnakým smerom ako naspodu ďalšie keksy.

  3. 3

    Nádobu dôkladne uzatvoríme a dáme aspoň na štyri hodiny do mrazničky (najlepšie cez noc).

  4. 4

    Pre podávaním dezert z mrazničky vyberieme asi pol hodinu vopred, aby povolil a dal sa nakrájať. Krájame presne podľa tvaru keksov, a keďže sa spodné kekse od zmrzliny rozmočili, každú porciu podložíme ešte jedným keksom navyše.

  5. 5

    Mrazený malinový dezert ozdobíme čerstvými malinami a lístkami mäty.

Diskusia k receptu


Jeden komentár