Mramorovaná bábovka s čokoládovou polevou fotorecept
Foto: Luwinka
Dnes upečená.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Žĺtky s práškovým cukrom vymiešame do peny. Postupne pridávame olej a potom múku rozmiešame s práškom do pečiva a zamiešame. Prilejeme mlieko a nahladko vymiešame. Nakoniec zľahka zamiešame tuhý sneh z bielkov. Vznikne nám bledé cesto.
- 2
Z bledého cesta odoberieme do menšej misky. Dáme do neho 3 čaj. lyžičky kakaa a zamiešame. Vznikne nám tmavé cesto.
- 3
Formu na bábovku vymastíme tukom a vysypeme múkou. Najskôr začneme do nej dávať bledé cesto a potom tmavé cesto.
- 4
Na tmavé dáme zasa bledé cesto.
- 5
A teraz tmavé cesto.
- 6
Ukončíme bledým cestom.
- 7
Upečieme v predhriatej trúbe na 180 stupňov 35 minút.
- 8
Upečenú bábovku chvíľu necháme vo forme a potom ju vyklopíme a necháme ju vychladnúť.
- 9
Povrch polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme cukríkami.
- 10
Pokrájame na kúsky.
- 11
V reze.
- 12
Je výborná.
Tiež bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu