Mramorovaná bábovka s brusnicami a pekanovými orechmi
Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 31. marca 2021
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 31. marca 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
5 ks |
|
200 g |
|
1 PL |
|
150 ml |
|
150 ml |
|
2 PL |
|
250 g |
|
1 bal |
|
50 g |
|
25 g |
|
Na vymazanie a vysypanie formy: | |
|
|
|
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Formu na bábovku vymažeme maslom a posypeme múkou. Vajcia, práškový cukor a vanilkovú pastu vyšľaháme mixérom do penista. Postupne primiešame olej, kokosové mlieko a vmiešame múku s práškom do pečiva. Nakoniec prisypeme brusnice a nadrobno posekané orechy.
- 2
Časť cesta vylejeme do bábovkovej formy, asi štvrtinu necháme v miske, primiešame kakao a pridáme do formy k vanilkovému cestu. Pečieme pri teplote 180 °C asi 35 minút.
- 3
Po upečení bábovku vyklopíme z formy a po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
Tiež bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu