Mozzarella marinovaná v cesnaku

Autor receptu: redakcia

Túto nakladanú dobrotu si môžete pripraviť aj s iným druhom syra. Vyskúšajte napríklad balkánsky syr alebo slovenský parený syr. Dbajte však, aby bol olej, ktorým syr zalievate, kvalitný

2
porcie
20 minút
príprava

Postup


  1. Cesnak očistíme a nakrájame na tenké plátky. Mozzarellu nakrájame na 2x2 cm kusy

  2. Bobkový list, listy tymianu a šalvie a rozdrvené čierne korenie pomiešame s kúskami mozzarelly a naložíme do dobre uzatvárateľnej nádoby. Následne na vrch pomiešaných surovín nalejeme olivový olej.

  3. Prikryté necháme aspoň dva dni dozrieť na chladnom mieste. Podávame ako predjedlo s hriankami alebo ako prísadu s bylinkovým olejom do čerstvých zeleninových šalátov.