Morka s vôňou citrusov a bylinkami

Autor receptu: piglin

famózny to vtáák:))

4
porcie
20 minút
príprava
220 minút
na 160 °C

Postup

  1. Vtáka umyjeme, osušíme kuchynskou utierkou a opatrne oddelíme kožu od mäska. Maslo vymiešame s citrónovou a pomarančovou kôrou, pridáme 2 vetvičky posekaného tymiánu a 1 vetvičku rozmarínu.
  2. Moriaka dôkladne pomasírujeme, pričom masielkom natierame pod kožou. Do bruška umiestnime jednu cibuľu a bobkové listy. Zvyšné 3 cibuľe prekrojíme a položíme na ne moriaka. Podlejeme cca. 2 dl vody.
  3. Pečieme cca. 2,5 hodiny pod alobalom, potom ešte 30 minút aby sa upiekol krásne do červena. Výpek zmixujeme do hladka s cibuľkou spod vtáka a prepasírujeme. A keď nezabudneme, takmoriaka nafotíme ešte pred tým, ako ho naporcujeme.