Morka s vôňou citrusov a bylinkami
Autor receptu: piglin
famózny to vtáák:))
4 porcie |
20 minút príprava |
220 minút na 160 °C |
Postup- Vtáka umyjeme, osušíme kuchynskou utierkou a opatrne oddelíme kožu od mäska. Maslo vymiešame s citrónovou a pomarančovou kôrou, pridáme 2 vetvičky posekaného tymiánu a 1 vetvičku rozmarínu.
- Moriaka dôkladne pomasírujeme, pričom masielkom natierame pod kožou. Do bruška umiestnime jednu cibuľu a bobkové listy. Zvyšné 3 cibuľe prekrojíme a položíme na ne moriaka. Podlejeme cca. 2 dl vody.
- Pečieme cca. 2,5 hodiny pod alobalom, potom ešte 30 minút aby sa upiekol krásne do červena. Výpek zmixujeme do hladka s cibuľkou spod vtáka a prepasírujeme. A keď nezabudneme, takmoriaka nafotíme ešte pred tým, ako ho naporcujeme.
|