Morka s gaštanovou plnkou
Autor receptu: redakcia
30 minút príprava |
150-180 minút tepelná úprava |
Postup- Morku dobre umyjeme, prípadne dočistíme. Slaninu pokrájame na kocky, teľacie a bravčové mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku. Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno, opražíme na masle a zmiešame s pomletým mäsom
a so slaninou.
- Uvarené gaštany necháme vychladnúť a nastrúhame na jemnom strúhadle. Potom ich primiešame k mäsovej hmote. Všetko osolíme a okoreníme. Morku zvnútra aj zvonka posolíme a naplníme gaštanovou plnkou.
- Vložíme do pekáča, podlejeme vodou, prikryjeme alobalom a dáme piecť do horúcej rúry. Keď je morka takmer upečená, alobal odstránime a dopečieme ju doružova.
|