Morčaco-šampiňónový perkelt (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Tento perkelt je z morčacieho vykosteného stehna a je v pomere so šampiónmi na rovnako, preto ten názov.

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Morčacie mäsom som umyla, osušila a pokrájala na kocky.
  2. Do rajnice som dala roztopiť masť, pridala som cibuľu, cesnak a opiekla.
  3. Pridala som mäso.
  4. Horčicu a kečup.
  5. Víno a ríbezľový lekvár. Spolu som podusila, aby sa chute spojili.
  6. Pridala som paradajku a papriku. Paradajky do perkeltov a guľášov krájam na malé kocky, lebo takto sa nevytvorí koža z paradajky, ktorá pôsobí nechutne.
  7. Všetko som osolila, okorenila. Pod pokrievkou som dusila do mäkka.
  8. Morčacina nepotrebuje dlhú tepelnú úpravu. Za 40 min bola celkom mäkká a pridala som do nej šampiňóny. Nechala ešte chvíľku prejsť varom.
  9. Hotové jedlo. Pokiaľ sa mäso dusilo, uvarila som prílohu varené zemiaky.