Morčaco-šampiňónový perkelt (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Tento perkelt je z morčacieho vykosteného stehna a je v pomere so šampiónmi na rovnako, preto ten názov.
4 porcie |
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Morčacie mäsom som umyla, osušila a pokrájala na kocky.
- Do rajnice som dala roztopiť masť, pridala som cibuľu, cesnak a opiekla.
- Pridala som mäso.
- Horčicu a kečup.
- Víno a ríbezľový lekvár. Spolu som podusila, aby sa chute spojili.
- Pridala som paradajku a papriku. Paradajky do perkeltov a guľášov krájam na malé kocky, lebo takto sa nevytvorí koža z paradajky, ktorá pôsobí nechutne.
- Všetko som osolila, okorenila. Pod pokrievkou som dusila do mäkka.
- Morčacina nepotrebuje dlhú tepelnú úpravu. Za 40 min bola celkom mäkká a pridala som do nej šampiňóny. Nechala ešte chvíľku prejsť varom.
- Hotové jedlo. Pokiaľ sa mäso dusilo, uvarila som prílohu varené zemiaky.