Morčacie stehná s ananásom
Autor receptu: mirkajan
Jeden z najobľúbenejších receptov mojich detí, myslím že pôvodne ho mám z veľmi starého čísla časopisu Slovenka.
4-5 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- vykostené morčacie stehná zbavíme kože a ľliach, pokrájame na kocky (okrem mäsa z morčacích stehien je možné použiť aj kuracie prsia alebo stehná).
- Pripravené morčacie mäso opekáme na oleji pokiaľ sa nezatiahne.
- Pridáme sójovú omáčku a pretlačené strúčiky cesnaku, podleje asi 1/2 pohárom vody a dusíme do mäkka.
- Keď je mäso mäkké, pridáme hladkú múku, premiešame a pridáme celú konzervu ananásu aj so šťavou. Povaríme asi 1 minútu. Podávame s ryžou.