Morčacie stehná s ananásom

Autor receptu: mirkajan

Jeden z najobľúbenejších receptov mojich detí, myslím že pôvodne ho mám z veľmi starého čísla časopisu Slovenka.

4-5
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. vykostené morčacie stehná zbavíme kože a ľliach, pokrájame na kocky (okrem mäsa z morčacích stehien je možné použiť aj kuracie prsia alebo stehná).
  2. Pripravené morčacie mäso opekáme na oleji pokiaľ sa nezatiahne.
  3. Pridáme sójovú omáčku a pretlačené strúčiky cesnaku, podleje asi 1/2 pohárom vody a dusíme do mäkka.
  4. Keď je mäso mäkké, pridáme hladkú múku, premiešame a pridáme celú konzervu ananásu aj so šťavou. Povaríme asi 1 minútu. Podávame s ryžou.