Morčacie s ananásom a zelerom (fotorecept)
Autor receptu: patroveckypitrs
Mal som chuť na niečo zdravšie si uvariť.
6 porcií |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny. Ten citrón k tomu nepatrí. To som pripravoval naraz, lebo som robil aj polievku.
- Ako prve som nakrájal rezne, jemne naklepal a osolil. Dal do misky a zalial džúsom na 1 hodinu. Po hodine som mäso vytiahol do sitka a nechal odkapať. Džús som odložil, na ďalšie varenie.
- Zeler som očistil a krájal na kocky. Čili na malé kúsky posekal. Dal do hrnca zalial vodou. Toľko aby to bolo vo vode, pridal trochu citrónovej šťavy a umytú kôru z citróna a varil, od bodu varu asi 8 minút. Kôra z citróna tam nemusí byť. To som ja potreboval vývar na polievku. tak nech to nemusím variť na dva krát. Po tej dobe som uvarený zeler dal do sitka odkapať.
- Na panvicu som dal maslo a olej nechal poriadne zohriať. Rezne som okorenil čerstvo mletým korením a opiekol s každej strany po dve minúty a dal do hrnca.
- Do maslového výpeku som dal pór krájaný na drobno. Dusil som ho asi 5 minút aby zmäkol. Potom som do neho pridal ananásové kúsky bez nálevu a uvarené zelerové kocky. Dusil som to asi 2 minúty nech sa to všetko spojí.
- Po tej dobe pridal džús v ktorom bolo mäso namočené. Nechal rozvariť a odložil zo sporáka.
- A vlial som to na opečené mäso.
- Cele som to nechal ešte raz rozvariť na bod varu a odstavil zo sporáka. Nechal chvíľu postať.
- A môžem servírovať. Ryžu som mal už tiež uvarenú. Mäso je veľmi chutné od toho ananásu a mäkké. Želám aj Vám dobrú chuť.