Morčacie s ananásom a zelerom (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Mal som chuť na niečo zdravšie si uvariť.

6
porcií
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Ten citrón k tomu nepatrí. To som pripravoval naraz, lebo som robil aj polievku.
  2. Ako prve som nakrájal rezne, jemne naklepal a osolil. Dal do misky a zalial džúsom na 1 hodinu. Po hodine som mäso vytiahol do sitka a nechal odkapať. Džús som odložil, na ďalšie varenie.
  3. Zeler som očistil a krájal na kocky. Čili na malé kúsky posekal. Dal do hrnca zalial vodou. Toľko aby to bolo vo vode, pridal trochu citrónovej šťavy a umytú kôru z citróna a varil, od bodu varu asi 8 minút. Kôra z citróna tam nemusí byť. To som ja potreboval vývar na polievku. tak nech to nemusím variť na dva krát. Po tej dobe som uvarený zeler dal do sitka odkapať.
  4. Na panvicu som dal maslo a olej nechal poriadne zohriať. Rezne som okorenil čerstvo mletým korením a opiekol s každej strany po dve minúty a dal do hrnca.
  5. Do maslového výpeku som dal pór krájaný na drobno. Dusil som ho asi 5 minút aby zmäkol. Potom som do neho pridal ananásové kúsky bez nálevu a uvarené zelerové kocky. Dusil som to asi 2 minúty nech sa to všetko spojí.
  6. Po tej dobe pridal džús v ktorom bolo mäso namočené. Nechal rozvariť a odložil zo sporáka.
  7. A vlial som to na opečené mäso.
  8. Cele som to nechal ešte raz rozvariť na bod varu a odstavil zo sporáka. Nechal chvíľu postať.
  9. A môžem servírovať. Ryžu som mal už tiež uvarenú. Mäso je veľmi chutné od toho ananásu a mäkké. Želám aj Vám dobrú chuť.