Morčacie prsia v syrovom kabátiku à la Provence
Autor receptu: douglas
Nechceli sme na nedeľný obed klasicky obaľované morčacie prsia...
2 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Morčacie prsia naklepeme, osolíme, pridáme mleté čierne korenie (pridala som aj mletú tuniskú rascu). Necháme odležať v chladničke. V hlbšom pekáči si pripravíme syrový kabátik. Potrebné množstvo strúhanky, najemno nastúhaného parmezánu (v mojom rcp je použitý najemno nastrúhaný Old Dutch Master 48%), provensálského korenia a mlieka zhnetieme spolu a vytvoríme tuhšie cestíčko, ktorým obaľujeme, resp. oplácavame morčacie prsia. Trochu to ide ztuha - kus cestíčka sem-tam odpadne od mäsa, no prosím, nevdávajte to a nenechajte sa odradiť, pretože výsledok stojí za to!!! Medzitým v pánvici rozpálime olivový olej. Opatrne vložíme naše obalené prsia do rozpáleného olivového oleja a osmažíme pokiaľ kabátik nie je zatiahnutý a upečený dozlatova. Mierka hrnčeka á cca 300 ml.
- TYP#1: Morčacie prsia v syrovom kabátiku a La Provence som servírovala z uvarenými cestovinami zľahka obalenými v olivovom oleji s provensálskym korením a sterilizovaným hráškom. Ako prílohu som doplnila cherry paradajky a sušené brusinky, pretože brusinkovú omáčku som nemohla v kuchyni nájsť. Všetko som posypala čerstvými bylinkami.
- TYP#2: Cestíčko je možné osmažiť aj samotné, ako malé placičky (pokiaľ nemáte nervy na oplacávanie mäsa ;)…). Aj tie sú veľmi chrumkavé a výborne chutnajú!