Morčacie prsia s kukuricou a červenou fazuľou

Autor receptu: martamm

Tento recept som našla vo vianočnej Tine z roku 2002, u nás je veľmi obľúbený.

Postup

  1. Morčacie, alebo kuracie prsia pomelieme na mlynčeku s veľkými otvormi
  2. Cibuľu posekáme na drobno
  3. Cesnakové strúčiky posekáme, nie roztlačiť!!!
  4. V hlbookej panvici, alebo kastróli, /ja používam wok/ na oleji orestujeme cibuľu a cesnak
  5. Pridáme pomleté mäso, orestujeme do biela. Potom osolíme, pridáme biele a čierne korenie.
  6. Premiešame, zalejeme 1 dcl vývaru a pod pokrievkou podusíme asi 10 minút. Potom pridáme kukuricu, fazuľu a ešte ohrejeme. Nakomiec posypeme petržlenovou vňaťou, ak máme čerstvú, super, ja som žiaľ musela použiť sušenú. Výsledný efekt je asi takýto:
  7. Pikantná omáčka: pochúťkovú smotanu rozmiešame s chilli omáčkou, soľou a bielym korením, podľa vlastnej chuti, kto má rád pikantné nešetrí chilli omáčkou. Ľadový šalát natrháme na kúsky. Jedlo podávame s opekanými zemiakmi, ale veľmi dobre chutí napríklad v palacinkách, zemiakových lokšiach, alebo s ryžou. Na tanieriie polejeme smotanovou omáčkou a papkáme s ľadovým šalátikom, dobrú chuť.