Morčacie prsia s kukuricou a červenou fazuľou
Autor receptu: martamm
Tento recept som našla vo vianočnej Tine z roku 2002, u nás je veľmi obľúbený.
Postup
- Morčacie, alebo kuracie prsia pomelieme na mlynčeku s veľkými otvormi
- Cibuľu posekáme na drobno
- Cesnakové strúčiky posekáme, nie roztlačiť!!!
- V hlbookej panvici, alebo kastróli, /ja používam wok/ na oleji orestujeme cibuľu a cesnak
- Pridáme pomleté mäso, orestujeme do biela. Potom osolíme, pridáme biele a čierne korenie.
- Premiešame, zalejeme 1 dcl vývaru a pod pokrievkou podusíme asi 10 minút. Potom pridáme kukuricu, fazuľu a ešte ohrejeme. Nakomiec posypeme petržlenovou vňaťou, ak máme čerstvú, super, ja som žiaľ musela použiť sušenú. Výsledný efekt je asi takýto:
- Pikantná omáčka:
pochúťkovú smotanu rozmiešame s chilli omáčkou, soľou a bielym korením, podľa vlastnej chuti, kto má rád pikantné nešetrí chilli omáčkou.
Ľadový šalát natrháme na kúsky.
Jedlo podávame s opekanými zemiakmi, ale veľmi dobre chutí napríklad v palacinkách, zemiakových lokšiach, alebo s ryžou. Na tanieriie polejeme smotanovou omáčkou a papkáme s ľadovým šalátikom, dobrú chuť.