Morčacie prsia
Morčacie prsia s jablkami
Autor receptu: podravka
Jablká, jablková šťava a jablčný ocot dodajú pečenému mäsu osobitú chuť, ktorú budete chcieť ochutnať znovu.
6 porcií |
120 minút príprava |
80 minút na 180 °C |
Postup
- Morčacie mäso posypeme vegeta, čiernym korením a rozmarínom. Dáme ho do pekáča a okolo neho poukladáme očistenú a na štvrtiny nakrájanú cibuľu a takisto aj jablká.
- V miske zmiešame jablkovú šťavu, jablčný ocot a horčicu, poriadne premiešame a vylejeme na mäso. Pekáč prikryjeme fóliou a pečemie v predhriatej rúre na 180 °C približne 1 hodinu.
- Mäso odkryjeme, polejeme šťavou a vrátime do rúry ešte na 20 min, aby sa zapieklo.
- Podávanie: Mäso necháme trošku vychladnúť, nakrájame na kúsky a podávame s prílohou podľa chuti.