Morčacie prsia

Morčacie prsia s jablkami

Autor receptu: podravka

Jablká, jablková šťava a jablčný ocot dodajú pečenému mäsu osobitú chuť, ktorú budete chcieť ochutnať znovu.

6
porcií
120 minút
príprava
80 minút
na 180 °C

Postup

  1. Morčacie mäso posypeme vegeta, čiernym korením a rozmarínom. Dáme ho do pekáča a okolo neho poukladáme očistenú a na štvrtiny nakrájanú cibuľu a takisto aj jablká.
  2. V miske zmiešame jablkovú šťavu, jablčný ocot a horčicu, poriadne premiešame a vylejeme na mäso. Pekáč prikryjeme fóliou a pečemie v predhriatej rúre na 180 °C približne 1 hodinu.
  3. Mäso odkryjeme, polejeme šťavou a vrátime do rúry ešte na 20 min, aby sa zapieklo.
  4. Podávanie: Mäso necháme trošku vychladnúť, nakrájame na kúsky a podávame s prílohou podľa chuti.